Bionische ogen - de ontdekking waarmee je binnen 8 minuten een perfect zicht kunt hebben - Curioctopus.nl
x
Bionische ogen - de ontdekking waarmee…
Dankzij haar hond wist ze 11 dagen te overleven in het bos: dit waargebeurde verhaal kan met recht een wonder worden genoemd 's Nachts opent dit cafetaria zijn deuren voor de zwerfhonden uit de omgeving: de reden hiervoor is hartverwarmend

Bionische ogen - de ontdekking waarmee je binnen 8 minuten een perfect zicht kunt hebben

24 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
8.300
Advertisement

Lenzen die ons gezichtsvermogen kunnen verdrievoudigen? Klinkt als sciencefiction? Nee. Als transhumanisme dan? Misschien.

De bionische lenzen, ontworpen door Dr. Garth Webb van Ocumetics Technology, zijn van biocompatibel polymeer en worden rechtstreeks in de ogen aangebracht met behulp van een pijnloze en poliklinische procedure zonder ziekenhuisopname, en binnen slechts 8 minuten.

De Canadese arts bevestigt dat het een "verbetering van het zicht zoals de wereld die nog nooit gezien heeft". 

 


foto: Thomas Hawk

De lenzen, die tot stand zijn gekomen na 8 jaar lang onderzoek en een slordige 3 miljoen dollar voor onderzoek- en ontwikkelingskosten, zullen naar verwachting in 2017 verkrijgbaar worden voor personen boven de 25 jaar omdat de ogen dan pas volledig zijn ontwikkeld.

Als de klinische tests verlopen zoals verwacht, kunnen we wellicht voorgoed gedag zeggen tegen brillen en contactlenzen.

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt