Prachtige vazen of bierglazen maken? Hier zie je hoe! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Prachtige vazen of bierglazen maken?…
Een ezel wordt gered na een overstroming... Zijn reactie wist miljoenen mensen in het hart te raken Een vader heeft een briljante manier gevonden om kleurpotloden te hergebruiken

Prachtige vazen of bierglazen maken? Hier zie je hoe!

Door Sarah Nichele
3.280
Advertisement

Als we bedenken hoeveel glazen flessen we elk jaar gebruiken en hoe lang het duurt voordat dit materiaal wordt afgebroken in de natuur, zijn we misschien eerder geneigd om iets te doen aan deze ecologische ramp. Wat zouden we kunnen doen om ons kleine steentje bij te dragen? Naast ons afval te scheiden, kunnen we ook proberen minder afvalstoffen te creëren door meer te recyclen.

Met deze eenvoudige tutorial leer je bierflesjes te transformeren tot originele vaasjes of bierglazen. Het proces is zeer eenvoudig en doeltreffend, het enige dat je moet doen is opletten bij het branden. Dit zijn de 5 simpele stappen om een bierflesje om te toveren in een functioneel voorwerp. 

1. Leg de fles neer en bind een touwtje vast op de gewenste hoogte van de fles.

2. Maak de knoop goed vast, en dompel het geknoopte touwtje vervolgens in een brandbare vloeistof.

Advertisement

3. Plaats het touwtje vervolgens terug op de fles. Laat het touwtje branden en draai hierbij voorzichtig de fles rond. Op een gegeven moment zul je een "klik" horen.

4. Plaats de fles onder koud stromend water: door de plotselinge verandering in temperatuur zal de fles in tweeën breken.

5. Schuur de bovenkant rond op met een schuurpapiertje, om te voorkomen dat je je kunt snijden aan het glas.

Advertisement

Dit zijn een aantal voorbeelden van het uiteindelijke resultaat:

Advertisement

NB.: Deze tutorial is uitsluitend geschikt voor het type glas waar bierflesjes van zijn gemaakt, deze methode kan niet worden toegepast voor dunner glas. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt