Deze kunstenaar plaatste personages van de klassieke kunst in moderne omgevingen: het resultaat is onvoorstelbaar - Curioctopus.nl
x
Deze kunstenaar plaatste personages…
Een Photoshop tovenaar blaast nieuw leven in oude foto's die bijna zijn vergaan... Dit is de uitvinding die het leven van duizenden mensen die zonder water zaten veranderde

Deze kunstenaar plaatste personages van de klassieke kunst in moderne omgevingen: het resultaat is onvoorstelbaar

10 Februari 2016 • Door Sarah Nichele
2.486
Advertisement

De Oekraïense kunstenaar Alexey Kondakov creëerde een reeks spectaculaire foto's waarop personages uit klassieke kunstwerken werden geïntegreerd in moderne metropolitane omgevingen, waardoor hij een brug wist te slaan tussen het verleden en het heden en hiermee trachtte de aard van de mens te verkennen.

Het project draagt de titel The Daily Life of Gods (Het dagelijkse leven van de goden) en werd verwezenlijkt met behulp van gefotoshopte foto's met een hoge resolutie, om de klassieke figuren zo 'realistisch' mogelijk te plaatsen in de atypische context.

Volgens de kunstenaar kwam hij op dit idee nadat hij de werken van Caesar van Everdingen (1616-1678) had bekeken en merkte dat zijn personages niet veel verschilden met de personen die onze steden bevolken: dezelfde angsten, dezelfde verlangens, dezelfde kleine geneugten.  

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Tags: KunstFotografie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt