De steilste weg ter wereld bevindt zich in Nieuw-Zeeland - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De steilste weg ter wereld bevindt zich…
Hoeveel gezichten kun jij herkennen op deze afbeelding? Je kunt ze vast niet allemaal vinden! Ze had overal hulp bij nodig, tot een VRIEND haar leven veranderde

De steilste weg ter wereld bevindt zich in Nieuw-Zeeland

19.856
Advertisement

Als automobilist zijn er een aantal nachtmerries die vaak helaas onoverkomelijk zijn: kuilen in het wegdek, smalle straatjes, parkeerplaatsen en als afsluiter, steile wegen!

Laten we het eens over die laatste nachtmerrie hebben. Heb je ooit weleens een echte steile weg gezien? Je kent vast de beelden van steile wegen in films die zich afspelen in San Francisco, maar het kan nog veel erger!

In Nieuw-Zeeland bestaat er een weg, de Baldwin Street, die wordt beschouwd als de steilste weg ter wereld en die daarmee een vermelding in het Guinness Book of Records heeft weten te bemachtigen. Op het steilste punt is de helling ongeveer 35%! Als je deze helling oprijdt, heb je het gevoel alsof de wereld plotseling een kanteling heeft gemaakt en heb je het idee dat je de lucht kunt aanraken met een vinger!

Deze foto's en de video geven je een idee van hoe steil deze weg echt is, maar als je echt wilt beleven hoe het is om deze helling te bedwingen, zul je af moeten reizen naar die prachtige land, waar de fantastische Lord of the Rings saga werd opgenomen, zodat je misschien een selfie of een blog kunt maken van deze indrukwekkende ervaring!

 

Op deze foto is misschien niet heel erg duidelijk te zien hoe steil deze weg is, maar het uitzicht is niet slecht...

foto: flickr

Zoals je weet staat de aarde scheef... staat dit huis nou in lijn met de aarde?

foto: flickr

Deze foto werd gemaakt door de camera parallel aan de weg te houden.

Advertisement

Voor degenen die in deze straat leven is het controleren van je handrem van absoluut belang, denk je ook niet?

foto: wikipedia

Om te voorkomen dat de asfaltlaag in de warme zomer smelt en naar beneden glijdt, is de weg bedekt met beton.

foto: flickr

Op deze manier wordt voorkomen dat auto's op bijzonder warme dagen over het wegdek glijden of naar beneden zakken. 

Elk jaar wordt er een evenement gehouden dat het Baldwin Street Gutbuster wordt genoemd, waarbij de deelnemers op en neer rennen in de straat.

foto: web odysseum
Advertisement

Voordat je besluit om deze weg af te leggen in de warme zomer, doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat je dit op veilige wijze doet!

foto: flickr

Een 19-jarige jongen overleed op deze weg toen hij probeerde de helling af te rijden in een afvalcontainer...

foto: flickr
Advertisement

In 2009 werden drie mannen beschuldigd van roekeloos gedrag: een koelkast naar beneden laten glijden over deze heuvel getuigt nou niet bepaald van intelligentie.

foto: flickr

Het steiltepercentage van deze weg is volledig willekeurig, omdat de stad werd ontworpen op papier, zonder hierbij rekening te houden met de niveauverschillen van de grond.

foto: flickr
Advertisement

De weg host ook een liefdadigheidsevenement: er worden duizenden rode snoepjes gelanceerd vanaf de top, waarbij de snelste binnen circa 5 seconden aan het einde van de weg aankomt!

foto: flickr

Baldwin Street is in feite maar een kleine weg, maar dat weerhoudt duizenden toeristen er niet van om eens een bezoekje te brengen aan deze bezienswaardigheid!

foto: flickr

Of je deze weg nu lopend of fietsend aflegt, één ding is zeker: als je de top hebt bereikt, zul je helemaal afgepeigerd zijn! Toch zijn er ook sporters en enthousiastelingen die de weg als een uitdaging zien en een aantal pogingen wagen om een paar records te breken. 

Het resultaat hiervan kun je zien in de video!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt