Dit is de uitvinding die het leven van duizenden mensen die zonder water zaten veranderde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de uitvinding die het leven van…
Deze kunstenaar plaatste personages van de klassieke kunst in moderne omgevingen: het resultaat is onvoorstelbaar 9 majestueuze bomen die de pracht van de natuur vertegenwoordigen

Dit is de uitvinding die het leven van duizenden mensen die zonder water zaten veranderde

Door Sarah Nichele
24.083
Advertisement

In Afrika bestaan er een aantal gebieden die geen directe toegang hebben tot drinkwater. De dichtstbijzijnde waterbron bevindt zich vaak op enkele kilometers afstand. 

Vrouwen en kinderen brengen in deze gebieden het grootste deel van de dag door met het urenlang wandelen naar deze waterbronnen. En dan breekt het moeilijkste gedeelte aan, ze moeten vervolgens emmers vol met water op hun hoofd dragen en hiermee kilometers teruglopen naar hun woonplaats.

Met een simpele uitvinding lijkt dit zware werk iets te worden vergemakkelijkt. 

Twee Afrikaanse ingenieurs ontwikkelde een uitvinding die het leven van duizenden mensen veranderde. Het apparaat wordt de 'Hippo Water Roller' genoemd, en is eenvoudig te bedienen en zeer duurzaam.

Het apparaat bestaat uit een waterreservoir dat over de grond kan worden gerold met behulp van de handgreep. Iedere persoon kan zo 90 liter water vervoeren, veel meer dan wat een persoon kan meedragen in een emmer op zijn hoofd.

Advertisement

Naast de grote hoeveelheid water die hiermee kan worden vervoerd, brengt de Hippo Water Roller ook nog eens grote voordelen voor de gezondheid met zich mee: grote hoeveelheden water transporteren op je hoofd kan ernstige gevolgen hebben voor je nek en je rug.

Tijdens de heenreis kunnen de lege reservoirs op de rug worden gedragen als een rugzak, waardoor het lopen sneller gaat.

Er zijn al 46.000 van deze verrijdbare reservoirs uitgedeeld met behulp van sponsors en donateurs. Hoewel dit klinkt al een groot aantal, zijn er nog steeds miljoenen mensen die baat zouden hebben bij deze uitvinding.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt