Een 4000 jaar oud geheim kan het leven van miljoenen mensen redden zonder drinkwater - Curioctopus.nl
x
Een 4000 jaar oud geheim kan het leven…
Een vrouw van 80 jaar oud vraagt aan haar kleindochter om haar op te maken...en wordt zonder er bewust van te zijn een ster op het web Hij maakte als kind een belofte, maar niemand had gedacht dat hij zich er al die jaren later aan zou houden

Een 4000 jaar oud geheim kan het leven van miljoenen mensen redden zonder drinkwater

13 Juli 2016 • Door Romy Mortier
4.094
Advertisement

Volgens een VN-rapport,bedraagt het aantal mensen in de wereld die geen rechtstreekse toegang tot drinkwater hebben 1,1 miljard:  de ziekten die van gevolg zijn door niet-drinkbaar water, blijven de voornaamste oorzaak van de sterfgevallen onder deze mensen. Het aantal zal toenemen naarmate de tijd verstrijkt, dus een oplossing voor deze reële noodgevallen moet worden gevonden. 

De Moringa Oleifera, een veel voorkomende boom in de tropische en equatoriale zones van de planeet wordt al op grote schaal gebruikt in de voedingsmiddelen sector, en zou de lang gezochte oplossing kunnen zijn om water ziekten te verminderen en de kwaliteit van het leven voor mensen in armoede te verbeteren. 


Elimineert de troebelheid van het water en vermindert de bacteriële verontreiniging tot 99,99%

Onderzoekers van de Pennsylvania State University,USA, bestuderen de uitzonderlijke antibacteriële eigenschappen van Moringa oleifera, de boom die afkomstig is uit het oosten van India, en werd gebruikt in het oude Egypte om water te zuiveren. Het zaad van de plant bevat een eiwit dat fungeert als een natuurlijke waterzuiveraar: ze resulteren als een natuurlijk middel om het water te zuiveren van troebelheid. 

De afname in turbiditeit gaat gepaard met een vermindering van de bacteriële verontreiniging tot maximaal 99,99 %.

De periode van maximale efficiëntie van het zuiveringsvermogen van het zaad bevindt zich in het regenseizoen, wanneer ze de maximale rijpheid bereiken. 

 

Het is een zeer toegankelijke technologie, en als er geen andere gevonden worden, zou het een concrete kans kunnen zijn om miljoenen mensen te redden.

De zuiveringstechniek welke de moringazaadjes hanteren is geschikt voor het zuiveren van oppervlaktewateren, zoals rivieren, stromen,meren en stilstaande wateren, maar is niet handig om grondwater te zuiveren welke arsenicum bevat, de methode is niet in staat deze te kunnen elimineren.

" Deze methode is geen wereldwonder, maar kan worden gebruikt in een noodgeval, of als er geen andere middelen voor de behandeling van drinkwater worden gevonden ", zegt Michael Lea, een onderzoeker die een studie over de Moringa Oleifera heeft gepubliceerd.

De effectiviteit van het zaad van deze ' wonderbaarlijke ' fabriek is nu wetenschappelijk getest. Als u nog twijfelt, kijk dan naar deze real life video: het modderige water verandert duidelijk in helder water. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt