Kras In Je Parket Gemaakt? Fiks Het Met Deze Handige Truc! - Curioctopus.nl
x
Kras In Je Parket Gemaakt? Fiks Het…
De Recordpoging Ballonen Oplaten In 1986 Die Groots Had Moeten Zijn, Liep Uit Op Een Tragedie Siberië Werd Overspoeld Door Duizenden Sneeuwballen. Hoe is dit Bijzondere Verschijnsel Ontstaan?

Kras In Je Parket Gemaakt? Fiks Het Met Deze Handige Truc!

13 November 2016 • Door Skip
7.214
Advertisement

De keuze om parket als vloerbedekking te gebruiken is een prima manier om interieurs een warme uitstraling te geven. Enerzijds is het niet bepaald een goedkope keuze als je kwaliteitshout gebruikt, anderzijds is het sterk af te raden proberen te besparen op de kwaliteit van het parket, goedkoop is duurkoop omdat door de lage kwaliteit al snel slijtageplekken zichtbaar worden.

Lopen op hakken, meubels verschuiven, of bekers met water omgooien kan je parketvloer onherstelbaar beschadigen. Een ongeluk kan wel eens gebeuren en een manier om makkelijk de schade te herstellen die is er.

Zo doe je dat... :-)


Je hoeft alleen maar een strijkijzer en een vochtige doek te hebben. Geloof je 't niet? Kijk even mee...

Maak eerst het gebied met kras of vlek vochtig.

Advertisement

Bedek het met een vochtige vochtabsorberende doek en ga daar met het strijkijzer overheen. Maak ronddraaiende bewegingen, zonder al te lang stoppen, om te voorkomen dat je verschroeide plekken krijgt.

Na 3 of 5 minuten moet je het resultaat eens zien. Is het niet prachtig?

De methode werkt op verschillende houten oppervlakken. Het meest ideale zou zijn om zo snel mogelijk na de ontstane schade dit toe te passen, maar goede resultaten zijn ook te behalen op oude krassen.

Advertisement

Als er vuiligheid in de kras zit, komt dit nadat je met de strijkbout eroverheen bent gegaan, eruit.

Advertisement

Om dat makkelijk weg te kunnen halen gebruik je een niet te grof schuursponsje.

De beste resultaten zijn te behalen wanneer je het klusje afmaakt met speciale parketvloerolie, maar ook met slechts een vochtige doek en een strijkbout is het resultaat uitstekend!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt