De Montessori leertoren: hiermee help je je kind zelfstandig te worden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De Montessori leertoren: hiermee help…
Er landt een vlinder op de jurk van deze bruid, waarna ze in huilen uitbarst: de reden hiervoor is aangrijpend Zwangerschap maakt je mooi: de grappige buiken van deze dierenmoeders zullen je doen glimlachen

De Montessori leertoren: hiermee help je je kind zelfstandig te worden

Door Sarah Nichele
9.573
Advertisement

Misschien heb je weleens gehoord van de "Kalmerende Pot", een techniek die wordt toegepast om kinderen te kalmeren geïnspireerd op de methode van Maria Montessori. De methode van de pedagoge is erop gericht om kinderen te helpen een evenwichtige en harmonieuze persoonlijkheid te ontwikkelen, door ze zo veel mogelijk zelfstandig te laten handelen.

Naast de "kalmerende pot" bestaat er nog een ander hulpmiddel om je kind te helpen op een veilige manier zelfstandig te worden, namelijk de "Montessori leertoren". Met dit hulpmiddel wordt een kind in staat gesteld om zelfstandig de dagelijkse activiteiten uit te voeren naast zijn ouders.

Laten we dit eens van dichtbij bekijken. 

De toren is een uitmuntend hulpmiddel voor de ontwikkeling van de nieuwsgierige en onafhankelijke aard van kinderen.

De toren bestaat in wezen uit een kruk met een soort veiligheidsreling om te voorkomen dat het kind eruit kan vallen.

Advertisement

Met de toren is je kind in staat om op gelijk niveau als zijn ouders met hen te communiceren op verschillende plekken in het huis, ook plekken die normaal verboden terrein zouden zijn of niet binnen hun bereik liggen.

foto: hubpages.com

Het is uiteraard aangeraden om gevaarlijke voorwerpen uit de weg te ruimen voordat je je kind de toren laat beklimmen.

Het doel van de toren is om je kind zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden en te laten verwerven.

In tegenstelling tot de gangbare kinderstoelen en krukken, stelt de Montessori leertoren het kind in staat om zelf de toren in en uit te klimmen, omdat het over een opstaptree beschikt.

De structuur van de toren moet stevig en veilig zijn, zodat je je kind met een gerust hart de wereld van de volwassenen kunt laten betreden.

De toren is geschikt voor kinderen tot en met 2 jaar. Door gebruik te maken van de toren kun je op optimale wijze alledaagse momenten met je kind delen en recht doen aan de nieuwsgierigheid van je kind naar de activiteiten die je als volwassene verricht.

De torens zijn aan te schaffen via internet, maar er bestaat ook talloze tutorials om dit hulpmiddel zelf te bouwen.

foto: Pinterest

De Montessori leertoren is een geweldig educatief instrument die je kind zal helpen bij de ontwikkeling van zijn nieuwsgierige aard en zijn zelfstandigheid.

Tags: KinderenNuttigIdeeën
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt