Van een laboratorium naar een onbewoond eiland: de emotionele redding van de eenzaamste chimpansee ter wereld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Van een laboratorium naar een onbewoond…
De charme van tegenstrijdigheid: 20 foto's die een fascinerend contrast weergeven Deze kat neemt regelmatig de metro... ALLEEN. Geloof je het niet? Kijk maar zelf!

Van een laboratorium naar een onbewoond eiland: de emotionele redding van de eenzaamste chimpansee ter wereld

Door Sarah Nichele
7.015
Advertisement

Hij was de eenzaamste chimpansee ter wereld en alles wat hij wilde was een vriend. Ponso, een chimpansee van 40 jaar oud, werd 30 jaar geleden samen met een aantal andere chimpansees achtergelaten op een onbewoond eiland in de buurt van Ivoorkust, nadat zij werden gebruikt als proefdier voor medische tests door het New York Blood Center. Het bedrijf had geen middelen meer om de experimenten uit te voeren en de chimpansees werden daarop gedumpt. Alle metgezellen van Ponso vonden de dood op het eiland, met inbegrip van zijn partner en hun jongen.

Als een groep vrijwilligers naar het eiland komen om hem te redden, is het duidelijk dat deze Chimpansee niets liever wil dan gered worden! :-)  

Ponso werd geboren in gevangenschap en weet niet hoe hij aan voedsel of water kan komen. Dankzij Germain, een man die woonachtig is in een nabijgelegen dorp en Ponso water en brood bracht, wist Ponso zo lang te overleven.

Ondanks zijn slechte ervaringen met de mens, begroet hij Estelle Raballand met open armen als ze hem komt redden.

Advertisement

De chimpansee weet wat het is om te leven in eenzaamheid, en wil de directrice van het opvangcentrum voor chimpansees niet meer loslaten.

Het lijkt alsof Ponso de mens heeft vergeven voor de wanddaden die ze hem hebben aangedaan en hij bevestigt dit met een lach en een knuffel...

... Ondanks alle geweld die hij heeft moeten ondergaan, is hij in staat om te vergeven en lief te hebben.

PONSO- A MIRACLE SURVIVOR ABANDONED BY NYBC:Meet Ponso, lone survivor of 20 lab chimps left to die by the New York...

Pubblicato da New York Blood Center: Do the Right Thing su Giovedì 14 gennaio 2016
Tags: DierenApenEmotionele
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt