Een Autistisch Meisje Van 6 Maakt Prachtige Schilderijen, Zelfs Angelina Jolie Heeft Er Een Gekocht - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Autistisch Meisje Van 6 Maakt Prachtige…
Siberië Werd Overspoeld Door Duizenden Sneeuwballen. Hoe is dit Bijzondere Verschijnsel Ontstaan? Bekijk Hier Een Aantal Van De Fijnste Haarkammen Uit De Oudheid… Waarmee Je Een Allesbehalve Elegant Eindresultaat Kreeg!

Een Autistisch Meisje Van 6 Maakt Prachtige Schilderijen, Zelfs Angelina Jolie Heeft Er Een Gekocht

Door Skip Tromp de Haas
17.703
Advertisement

Iris Grace is een meisje van zes jaar en is autistisch, en kan daarom niet communiceren. Niet met woorden dan tenminste. Maar deze jongedame heeft haar eigen manier gevonden om haar ideeën, gedachten en gevoelens te uiten. Gesteund door haar trouwe vriendin Thula, een prachtige kat met blauwe ogen, kan Iris op prachtige wijze doeken beschilderen. Ze beschikt over zoveel talent dat het zelfs de vooraanstaande Angelina Jolie is opgevallen.

De moeder van Iris is een professioneel fotografe, en heeft hun verhuizing naar Stockholm vastgelegd. Ze wil een plaats voor haar dochter waar zij in alle rust kan opgroeien.  

Haar moeder vertelt dat haar kind veel moeite heeft om interactie te hebben met mensen, maar geen enkele moeite heeft met het zichzelf uitdrukken.

Iris is dol op de natuur, boeken, kunst en samen spelen met haar trouwe vriendinnetje Thula.

Advertisement

Het verhaal van Iris werkt aanmoedigend voor alle gezinnen die met autisme te maken hebben en ermee moeten leven. Er is ruimte voor verbetering, je hoeft alleen maar geduld hebben en toegewijd zijn.

Autistische kinderen zijn een bron van creativiteit, en een deel van de therapie bestaat uit de artistieke neigingen de ruimte te geven

Iris schildert om zichzelf te kunnen uiten. Haar oog voor details neemt haast dwangmatige vormen aan, maar het zorgt er wel voor dat ze heel mooi werk maakt.

Advertisement

In haar schilderingen en de band die ze heeft met poes Thula komt haar persoonlijkheid het meest tot uiting.

Een aantal van haar werken zijn gekocht door kunstenaars, maar niemand in het gezin dacht dat Angelina Jolie ook iets zou kopen.

Advertisement

Voor het eerst ging het gezin op reis naar Stockholm. Ze wisten niet hoe Iris zou reageren op de verhuizing.

Zeer onverwachts was een verbetering direct merkbaar. Iris praat nu, al is het dan met wat moeite, leest boeken, en volgt haar lesplan.

Advertisement

Haar ouders geven aan blij te zijn dat ze niet het standaard onderwijstraject hoeven volgen waar andere kinderen dat wel doen. Iris beslist in dit geval hoe en wanneer ze iets wil leren.

Ze is nu veel socialer en rustiger en brengt de dagen in de buitenlucht door, in de tuin of op het platteland.

... En waar Iris is, is natuurlijk ook Thula!

Iris' moeder heeft dankzij het autisme een nieuwe manier ontdekt om kinderen groot te kunnen brengen.

Het is niet gezegd dat kinderen in een klas moeten zitten om iets te leren. Dat kan ook op een plek waar ze zich lekker voelen, ook op hun eigen kamertje.

Alles wat haar ouders hebben geleerd over autisme, het verhaal van Iris en foto's van haar werk, zijn gebundeld in een boek wat haar naam draagt.

Het is een manier om mensen die vooroordelen hebben over autisme, anders te laten denken hierover, en hen laten zien dat er een toekomst is... een schitterende toekomst.

De methodes die bij Iris passen kunnen ook voor andere kinderen werken... Maar het is altijd belangrijk om niet te vergeten dat er altijd een oplossing is.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt