Op 10 jarige leeftijd, loopt ze weg van huis om het huwelijk te voorkomen: een absurd maar ècht verhaal

door Romy Mortier

09 Juli 2016

Op 10 jarige leeftijd, loopt ze weg van huis om het huwelijk te voorkomen: een absurd maar ècht verhaal
Advertisement

Voor de meeste meisjes is de dag van het huwelijk een droom, maar voor anderen, gedwongen tot een veel te vroeg huwelijk, is het een nachtmerrie.

Dit is het geval van Nada Al- Ahdal, een 10 jaar oud Jemenitisch meisje, door haar ouders verkocht aan een rijke man uit Saoedi-Arabië. Nada heeft consequent met al haar kracht geprobeerd haar ouders te overtuigen tot een week voor de bruiloft, maar toen waren de onderhandelingen al gesloten, en dus liep het meisje weg van huis en is aan dit misbruik ontsnapt met behulp van een oom. 

Advertisement
the-dissident

the-dissident

Nada, 10 jaar oud, werd verkocht door haar familie en verloofd met een rijke 26-jarige man uit Saudi -Arabië. Maar het kleine meisje zei: "Ik zou liever sterven dan met hem trouwen ", dus is ze, met de hulp van een oom, gevlucht. Nu dat ze veilig is heeft ze een campagne gelanceerd door middel van YouTube om ervoor te zorgen dat zaken als deze zich niet meer mogen herhalen ... 

 

Advertisement
the-dissident

the-dissident

De oom van Nada heeft haar letterlijk gered uit een nachtmerrie,  door haar gastvrij in zijn huis op te nemen en haar te helpen om het incident te melden bij de politie. Nu zal het kind vrij zijn om te studeren en haar jeugd op een normale manier te beleven. 

the-dissident

the-dissident

 

"Ik wil naar school gaan, een leven krijgen... ik wil niets met een bruiloft te  maken hebben op dit moment. Ik zou tegen alle ouders willen zeggen:  Vernietig onze dromen niet. Als ik getrouwd was zou ik geen leven hebben,  geen opleiding hebben gehad. Hoezo wordt dit niet begrepen? Wat hebben we  fout gedaan om dit te verdienen? " 

the-dissident

the-dissident

Helaas staan er in Jemen geregeld gedwongen huwelijken tussen kind bruiden en volwassen mannen op de agenda. " Ik slaagde erin om mijn probleem op te lossen ",zegt Nada, " maar andere meisjes lukt het niet en kunnen sterven of zelfmoord plegen. Er zijn meisjes die in zee zijn gegooid en stierven. 

Mijn ouders dreigden me te vermoorden als ik zou ontsnappen naar mijn oom . Eén ding wil ik zeggen tegen mijn familie: Geloof mij, ik ben klaar met jullie. " 

Advertisement