Als je hond of kat deze houding aanneemt, moet je hem/haar onmiddellijk naar een dierenarts brengen: dit kan levensgevaarlijk zijn! - Curioctopus.nl
x
Als je hond of kat deze houding aanneemt,…
11 bedenkers van logo's die er goed aan hadden gedaan als ze eerst om een second opinion hadden gevraagd Ze zijn vrienden vanaf hun geboorte: hun relatie is onbeschrijfelijk zoet!

Als je hond of kat deze houding aanneemt, moet je hem/haar onmiddellijk naar een dierenarts brengen: dit kan levensgevaarlijk zijn!

05 Juni 2016 • Door Sarah Nichele
83.825
Advertisement

Er zijn bepaalde symptomen die je dier kan vertonen die aanduiden dat het ernstig is gesteld met de gezondheid van het dier en als je deze symptomen kunt herkennen, kun je hier wellicht het leven van je huisdier mee redden. Een van deze symptomen is "head pressing". Als je hond of kat zonder enige aanwijsbare reden roerloos met zijn/haar kop tegen de muur gaat staan, kan dit wijzen op een ernstige ziekte (tumor, hersenletsel, infectie, vergiftiging...). Twijfel niet en breng je dier meteen naar een dierenarts: tijdig handelen kan van cruciaal belang zijn!


Heb je ooit je hond of kat dit zien doen?

Als het antwoord ja is, breng je dier dan zo vlug mogelijk naar een dierenarts!

Advertisement

Deze waarschuwing werd gelanceerd op Facebook door 'Steunpunt voor Dieren', een Nederlandse organisatie die zich inzet voor de zorg van dieren.

Dit abnormale gedrag wordt 'head pressing' (drukken met het hoofd) genoemd.

Dit houdt in dat het dier letterlijk dwangmatig met zijn/haar kop tegen de muur drukt, zonder zich verder te bewegen.

Advertisement

Het kan een symptoom zijn van een ernstige ziekte die het dier mogelijk onder de leden heeft.

Twijfel niet als je je huisdier dit gebaar ziet maken en breng je dier naar een dierenarts!

Waarschuw alle katten- en hondeneigenaren: hoe sneller je het symptoom herkent, hoe meer kans je huisdier maakt op behandeling en genezing!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt