Hebben jullie een idee van de straf die de Chinese regering oplegt aan corrupte politici? - Curioctopus.nl
x
Hebben jullie een idee van de straf…
Ze vertrouwen hun kind aan een babysitter toe, maar dankzij de hond komen ze achter een verschrikkelijke waarheid Hoe thuis yoghurt te maken...zonder yoghurt apparaat en op een hele economische manier

Hebben jullie een idee van de straf die de Chinese regering oplegt aan corrupte politici?

22 Juli 2016 • Door Romy Mortier
14.571
Advertisement

China staat bekend als een strikt land, waar respect voor regels wordt aangeleerd vanaf de kindertijd. Wetten zijn streng en als ze overtreedt worden staan er zware straffen voor, waaronder zelfs de doodstraf, die helaas nog steeds gedoogd wordt in het Wetboek van Strafrecht. Door de sterke overheidscontrole is het onmogelijk om het aantal executies die worden uitgevoerd vast te stellen, maar het lijkt het land met het hoogste aantal veroordelingen te zijn. De misdaden worden bestraft met de doodstraf ( uitgevoerd door een vuurpeloton, en sporadisch door gebruik van een dodelijke injectie ).Ze zijn heterogeen en hebben niet allemaal dezelfde entiteit: van opzettelijke moord tot diefstal, van hacken tot drugsgerelateerde misdaden.

Qua drugs zijn de Chinese wetten rigoureus: voor drugshandel staat de doodstraf, welke blijkbaar niet als een effectief afschrikmiddel functioneert: China blijft het land met 's werelds grootste heroïne gebruik met op de tweede plaats cocaïne.

 


Ook voor de politieke Chinese leiders die zich schuldig bevinden aan corruptie, geldverduistering of het ontvangen van steekpenningen, wacht dezelfde straf.

De doodstraf wordt opgeschort en omgezet in een levenslange gevangenisstraf als de dader bekent en het gestolen geld terugbetaalt. De voormalige minister van transport, Liu Zhijun, is onlangs ter dood veroordeeld voor corruptie en kantoormisbruik. De verdachte heeft meegewerkt met justitie, door zijn misdaden te bekennen en door de autoriteiten te helpen om een ​​deel van het verloren geld terug te vorderen. Zijn straf werd inderdaad omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

 

Voor degenen die zich afvragen of de mogelijkheid om tot de dood te worden veroordeeld de kans op misdrijven vermindert in China, is het antwoord nee.

De statistieken bewijzen ons het tegendeel. De feiten tonen aan dat de doodstraf nooit als  afschrikmiddel heeft gewerkt. Integendeel: volgens de statistieken is het aantal moorden en misdaden hoger in landen die de doodstraf hebben behouden, welke daar tegenover sterk zijn afgenomen in de landen die de doodstraf hebben afgeschaft.

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt