Spektakel In Amsterdam Verwelkomt De Grootste Zeevloot Ter Wereld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Spektakel In Amsterdam Verwelkomt De…
Poetin Wil Monsanto Klein Krijgen Door Rusland De Eerste Exporteur Van Niet-Gemodificeerd Voedsel Te Maken Van Buitenaf Gezien Belooft Het Niet Veel Goeds, Maar Eenmaal Over De Drempel Ben Je Betoverd

Spektakel In Amsterdam Verwelkomt De Grootste Zeevloot Ter Wereld

Door Skip Tromp de Haas
4.289
Advertisement

SAIL Amsterdam is het grootste botenevenement ter wereld dat plaatsvindt in Amsterdam, die stad waarvan de haven ooit tot de machtigsten ter wereld behoorde. Het evenement wordt elke vijf jaar gehouden, de eerste keer was in 1975 om het 700-jarig bestaan van de stad te vieren. Het feest trekt sinds het begin al meer dan anderhalf miljoen bezoekers.

Het evenement biedt ruimte aan een spectaculaire botenoptocht waar je je kunt vergapen aan historische en moderne schepen, een botenrace, waaronder het aloude Skûtsjesilen.

via: sail.nl

SAIL, het grootste botenevenement met een parade waar historische schepen en vaartuigen en moderne schepen langsvaren.

Advertisement

Deze schepen hebben een cruciale rol gespeeld in de commerciële geschiedenis van de stad Amsterdam en ook ons land in het algemeen.

Advertisement

Naast de parade zijn er ook talloze andere dingen te zien die het evenement verfraaien. Alles staat in het teken van de zeevaart.

Advertisement
Advertisement

Het beroemde Skûtsjesilen wordt ook gedaan met de typische Friese tjalken.

Het feest duurt 6 dagen en vindt plaats in de twee rivieren die door de stad lopen; het Ij en de Amstel. Er komen op elke editie duizenden bezoekers af.

Bekijk deze video om (nog een keer) het gaafste mondiale evenement virtueel mee te maken!

Bekijk de Video:

Tags: SpectaculairZee
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt