Heracleion: archeologen Ontdekken Een Complete Onderwaterstad In De Middellandse Zee - Curioctopus.nl
x
Heracleion: archeologen Ontdekken Een…
Hij Maakt Een Vriendelijk Gebaar Naar Een Vrouw Die Hij Niet Kent En Wordt Ervoor Beloond Op Een Manier Die Hij Niet Verwacht Ze Doet Er 35 Jaar Over Om Een Ruimte In Huis Met Stenen Te Beplakken. Dit Heeft Tot Een Uniek Resultaat Geleid

Heracleion: archeologen Ontdekken Een Complete Onderwaterstad In De Middellandse Zee

04 November 2016 • Door Skip
26.674
Advertisement

Aan de Egyptische kust in de Middellandse Zee is de marine-archeoloog Franck Goddio samen met een team van 53 experts de ontdekker van de oude stad Heraklion. De stad was gezonken tussen de 6e eeuw en de 9e eeuw voor Christus en was een belangrijk handelsknooppunt voor de handel tussen Egypte en Griekenland tussen de 5e en 4e eeuw voor Christus.

In oude geschriften werd deze stad al vaak genoemd die een soort van toegangspoort tot Egypte was, voordat Alexandrië in 331 v.Chr. werd gesticht.    

Deze sfinx werd gevonden tijdens de onderwateropgravingen; er wordt gedacht dat het Tolomeus XII voorstelt, de vader van de beroemde Cleopatra

De stad werd ontdekt in het jaar 2000 toen Franck Goddio en zijn team de wrakken doorzochten naar resten van de zeeslag tussen Napoleon en Nelson de Slag bij Aboekir. Toevallig stuitte men op de grote muren die om de tempels heen waren gebouwd. Vanaf dat moment werd er begonnen met de beelden en de overige vondsten te bergen. 

Advertisement

Het mooie aan dit alles was dat de de bouwwerken en de standbeelden nagenoeg intact zijn gebleven en zijn een waardevol bewijs van de laatste faraodynastie en het Grieks-Romeinse tijdperk.

Ook zijn er op deze locatie 10 warkken gevonden, waardoor de precieze locatie van de haven kon worden bepaald.

Advertisement

Het merendeel van de werkzaamheden waren gericht op het opgraven van twee tempels; de een opgedragen aan de godin Isis en de andere aan Hercules. Ook andere bouwwerken zijn niet onopgemerkt gebleven door de archeologen, zoals een indrukwekkende muur van 150 meter lang en wel 1,25 meter dik.

De tempels zijn allesbehalve leeg. Beelden, tafels, juwelen en munten uit de 4e eeuw voor Christus.

Advertisement

Volgens de onderzoekers van de universiteit van Camebridge is de stad Heraklion na 10 eeuwen verdwenen door een ernstige aardbeving en vloedgolf.

Advertisement

Ook deze grafstele is een interessante ontdekking. Er staat een verordening van de Farao Nektanebos (378-362 v. Chr.) op. Er staat dat de belasting op goederen uit Griekenland met 10% moeten worden verhoogd om de bouw te financieren van een tempel die is opgedragen aan de godin Neith. 

Bekijk de Video:

Tags: SpectaculairKunstZee
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt