Een straatartiest heeft van een oude gastank een gigantische 3D Sphynx gemaakt - Curioctopus.nl
x
Een straatartiest heeft van een oude…
Een pitbull sluit vriendschap met een zwangere kat en staat zijn hondenhok af om haar veilig te laten bevallen Een stel heeft twee containers omgetoverd tot een origineel minihuis: het is klein maar van alle gemakken voorzien

Een straatartiest heeft van een oude gastank een gigantische 3D Sphynx gemaakt

27 April 2020 • Door Janine
2.484
Advertisement

Sommige mensen zijn begaafd met buitengewoon talent die er elke dag in slagen om creatief aan de slag te gaan met hun geweldige werken. Eén van de straatartiesten die tegenwoordig een vrij bekende naam heeft, is ongetwijfeld Braga last1, een Franse jongen die niet alleen straatkunst tot zijn specialiteit heeft gemaakt, maar die in het bijzonder buitengewone 3D-muurschilderingen maakt. Zijn volledige naam is Tom Bragado Blanco en zijn "tekeningen op de muren" kunnen je echt gek maken: dankzij optische illusies weet de Franse kunstenaar je te laten geloven dat het onderwerp van zijn schilderijen driedimensionaal is.


Dit is een van zijn nieuwste werken en, zoals je kunt zien, vertegenwoordigt het een van die haarloze katten waar niet iedereen van houdt - de Sphynx. Het is een kat van Canadese afkomst die “opvalt” omdat hij geen haar heeft; hij staat in feite bekend als de naakte kat. Voor zijn werk koos Braga een echt ongebruikelijk doek - minstens net zoveel als het onderwerp dat hij portretteerde. De ondersteuning die de Franse kunstenaar deze keer wilde gebruiken, was namelijk een oude gastank.

Aan het einde van het proces kreeg de gastank een heel ander uiterlijk: een gigantische Sphynx lijkt plotseling te zijn verschenen in het afgelegen gebied waar Braga aan het schilderen was. Behalve dat hij zeer bedreven is in het maken van een driedimensionaal werk, heeft Braga ook alles geïntegreerd in het landschap dat identiek is aan dat rondom de voormalige gastank.

Advertisement

De kunstenaar aan het werk

Terwijl het vorm krijgt, is het al mogelijk om het "magische" effect van het werk te zien: de kat lijkt in de verte iets vaag agressiefs te hebben gezien en heeft nu de neiging zich te verstoppen in het gras, gehurkt in een verdedigende houding. En toch is het slechts een gastank!

Advertisement

De nauwkeurigheid en aandacht voor detail is ongelooflijk!

Als je van dit soort kunst houdt, mis dan de sociale pagina's van Braga last1 niet: Instagram en Facebook!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt