De trieste beelden van een tijger die oneindig rondjes loopt in zijn kleine omheining in de dierentuin van Peking

door Janine

26 April 2020

De trieste beelden van een tijger die oneindig rondjes loopt in zijn kleine omheining in de dierentuin van Peking
Advertisement

Er zijn scènes die we nooit zouden willen zien en die ons geweten in een oogopslag kunnen raken. Dieren in dierentuinen zijn bijvoorbeeld opgesloten in kleine ruimtes en in omgevingen waar ze zich zeker niet zouden moeten bevinden, voor het plezier en de verdienste van mensen. Hoewel het observeren ervan voor velen een "nieuwe" ervaring kan zijn, is het zeker dat dieren in dierentuinen lijden.

Een van de wilde dieren die misschien, meer dan andere, kracht, vrijheid en moed symboliseert, is de tijger. Deze enorme katachtige heeft een charme die zeker niet in een dierentuin zou moeten worden tentoongesteld. Hartverscheurende beelden die de wereld rond zijn gegaan, tonen een prachtig exemplaar van een witte Bengaalse tijger die te lang opgesloten heeft gezeten in een kleine ruimte, in een rondje loopt en haar trieste en beperkte loop naar oneindigheid herhaalt.

via Daily Mail

Advertisement
viral world/Youtube

viral world/Youtube

De beelden zijn opgenomen in een dierentuin in Peking en tonen duidelijk de arme tijger die, bij gebrek aan grotere ruimtes om vrij te leven en te lopen, gedwongen wordt om rond te lopen in het kleine gebied waar ze wordt vastgehouden met bezoekers die vanaf een balkon nieuwsgierig naar haar kijken.

Het gedrag van het dier is, voor veel gebruikers en dierenactivisten die tussenbeide kwamen door commentaar te geven op de video, duidelijk een teken van een toestand van depressie en geestesziekte, waarschijnlijk omdat ze opgesloten zit in zo'n kleine ruimte.

Advertisement
viral world/Youtube

viral world/Youtube

De dierentuin in de Chinese hoofdstad maakte na de verspreiding van de beelden bekend dat de medewerkers van het park op de hoogte waren van de abnormale manier waarop ze de dingen doet, en dat ze een "psychologisch begeleidingsprogramma" waren begonnen om het dier te helpen rust te vinden. Een medewerker bevestigde echter dat dergelijk gedrag het gevolg kan zijn van veel, te veel tijd in gevangenschap.

We geven hem geen ongelijk: psychologisch advies of niet, wat zeker is, is dat geen enkel dier het verdient om zo te leven, in een toestand die ieders mentale stabiliteit op de proef zou stellen. Een scène die een gevoel van grote bitterheid bezorgt, alleen al bij de gedachte aan de duizenden dieren die, zoals deze arme tijger, door de mens worden gedwongen om alleen maar te “bestaan”, niet om te “leven”.

Hieronder is de link naar de hartverscheurende video van de witte tijger in de dierentuin van Peking:

https://www.youtube.com/watch?v=XNEp__gpeg0

Advertisement