Een fotograaf weet de glans van de "spiegelspinnen" vast te leggen: hun buik is bedekt met zilveren vlekken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een fotograaf weet de glans van de "spiegelspinnen"…
“Katten elimineren” om vogels te beschermen: het voorstel van de president van de Franse jagersfederatie Qasr al-Farid, het oude graf uitgesneden in de rots die midden in de woestijn verschijnt

Een fotograaf weet de glans van de "spiegelspinnen" vast te leggen: hun buik is bedekt met zilveren vlekken

Door Janine
1.418
Advertisement

De natuur biedt aan de vele fotografen ongetwijfeld een ongelooflijke reeks mogelijkheden - je moet gewoon goed opletten en op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Zo heeft Nick Bay, een natuurfotograaf uit Singapore, de ongelooflijke schoonheid van de "spiegelspin" vastgelegd, een spinachtige die zo bijzonder is, dat hij er bijna uitziet als een juweel. De buik van dit eigenaardige dier is namelijk bedekt met kleine zilveren vlekken waardoor het lijkt op een sieraad van Swarovski.

via: Nick Bay

De wetenschappelijke naam van deze schitterende spin is Thwaitesia argentiopunctata en voor fotograaf Nick Bay was het een lange, vermoeiende zoektocht die uiteindelijk aan zijn verwachtingen voldeed. Nick blijft zijn blog en site altijd bijwerken, waar je al zijn ongelooflijke close-ups van verschillende soorten insecten en ongewervelde dieren kunt bewonderen.

foto: Nicky Bay

Bij de spiegelspin zag hij de variaties in het gedrag van het dier. Uit zijn bevindingen weten we namelijk dat de zilveren vlekken op de buik van de spin lijken te verminderen wanneer het dier zich bedreigd voelt; op deze momenten wordt de ware kleur van de buik onthuld. Wanneer de spin echter geen enkele dreiging voelt, strekken deze reflecterende vlekken die de buik bedekken zich bijna uniform uit.

Advertisement

Deze glinsterende spin komt vooral voor in Australië. Hij is extreem klein: de mannetjes hebben een lichaamslengte van 3 mm, de vrouwtjes daarentegen 4 mm.

Een klein juweeltje op 8 poten...

Om Nick Bay's fotografische activiteiten te volgen, kun je zijn officiële website en zijn sociale pagina's bezoeken: Facebook en Instagram.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt