Een boer adopteert een beertje: hij kwam naar zijn dorp op zoek naar voedsel - Curioctopus.nl
x
Een boer adopteert een beertje: hij…
Coronavirus: moeder en dochter maken Spot, de angstaanjagende robot die in de parken van Singapore patrouilleert zodat veiligheidsafstanden gehandhaafd worden

Een boer adopteert een beertje: hij kwam naar zijn dorp op zoek naar voedsel

17 Mei 2020 • Door Janine
1.671
Advertisement

Inmiddels hebben veel mensen die gepassioneerd zijn door zogenaamde "exotische dieren" de neiging om dieren te kopen als gezelschap waar we nooit van hadden gedroomd om ze uit hun leefomgeving te halen, waarna ze in de kooi van een of ander appartement belanden. Als we vroeger mamma en pappa om een ​​hond, een kat of een parkiet vroegen, lijkt het tegenwoordig normaal om voor een python, een kameleon of een wolf te zorgen. Maar de hoofdrolspelers in dit verhaal gingen nog iets verder, zij het nonchalant en zonder de intentie te hebben zo'n dier te adopteren. In een dorp in Wit-Rusland, in het district Borisovsky, werd een eenzame beer die op zoek was naar voedsel “geadopteerd” door de boer waarmee hij oog in oog stond.

Te klein om door een dierentuin geaccepteerd te worden en veel te jong om alleen, zonder moeder, in de wildernis te overleven. Als Nikolay Vasilievich Terletsky hem niet had meegenomen, zou het kleine beertje zeker een ander en minder rooskleurig lot hebben gehad.

De Wit-Russische fotograaf Sergey Plytkevich vertederde ons met de schattige beelden van het beertje: hij ziet eruit als een puppy die wil spelen en slapen, net als alle puppy's.

Advertisement

Het beertje zal zeker een volwassen exemplaar worden dat moeilijk te temmen zal zijn en te adopteren alsof het een hond is, maar voor nu zijn we erg blij dat hartelijke mensen zijn pad hebben gekruist en aan zijn verlangen naar voedsel hebben weten te voldoen. Als hij alleen zou blijven, zou hij het niet lang uithouden.

De boer die besloot hem te verwelkomen, had niet veel opties.

Hij had hem onderdak kunnen bieden - genoeg voedsel en rust om weer op krachten te komen - of hij had hem terug naar het bos kunnen sturen, met een goede kans dat het beertje het niet zou hebben gehaald.

Advertisement

Het schattige beertje was uitgeput en toen hij eenmaal in het huis van Terletsky aankwam, besloot hij een dutje te doen

In Wit-Rusland zijn bruine beren vrij zeldzaam en daarom staan ​​ze op de lijst van bedreigde diersoorten. Terletsky nam contact op met alle mogelijke en denkbare autoriteiten toen hij thuis was met een berenwelp, maar het antwoord aan de andere kant van de telefoon was altijd hetzelfde: hij had hem ofwel terug moeten sturen naar het bos of hij had hem kunnen houden en hem onderdak in zijn huis kunnen bieden.

Twee dagen lang zochten ze naar voetafdrukken die de aanwezigheid van de moeder in de omgeving en de bossen konden onthullen, maar van dit type was er geen teken.

Advertisement

Nu is Terletsky van plan om een ​​enorme omheining te bouwen waar de kleine Vasilisa kan worden gehouden en, misschien, om een ​​speciaal gebied te reserveren om de beer te kunnen observeren.

Wat zeker is, is dat de beer onderdak heeft gevonden en goede mensen klaar staan ​​om goed voor hem te zorgen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt