Ze doden een miljoen bijen door de bijenkorven te verbranden, de imker: "Ik ben er kapot van, ze waren mijn leven"

Janine image
door Janine

29 Augustus 2021

Ze doden een miljoen bijen door de bijenkorven te verbranden, de imker: "Ik ben er kapot van, ze waren mijn leven"
Advertisement

Het is algemeen bekend dat de situatie van bijen ingewikkeld is. Deze kleine bestuivende insecten, die zeer kostbaar zijn voor de ecosystemen van de planeet en voor ons levensonderhoud, lopen de laatste jaren steeds meer gevaar, en er is geen tekort aan mensen die, met concrete inzet, besluiten voor hen te zorgen en hun welzijn te bevorderen.

Helaas zijn er echter ook veel andere individuen die, zonder enige scrupules en zonder enig respect of vooruitziendheid, geloven dat ze over de natuur kunnen beschikken wanneer ze willen, waarbij ze het leven van veel bijen opofferen met betreurenswaardige daden die vaak worden veroorzaakt door vandalisme of persoonlijke wrok. Het is niet de eerste keer dat we je vertellen over het in brand steken van bijenkorven, en wat er met een Engelse imker uit Nottinghamshire is gebeurd, is wederom een trieste bevestiging van de lafheid van sommige mensen.

via Nottingham Post

Advertisement
Nottingham Post

Nottingham Post

Ongeveer een miljoen bijen verloren deze keer het leven. Ja, je leest het goed: een miljoen, die geen kant opkonden, nadat iemand de bijenkorven van Mariusz Chudy met benzine had overgoten en ze vervolgens in brand had gestoken. Toen de imker uit Kinoulton ter plaatse kwam, kon hij niet anders dan de overweldigende geur van brandstof in de lucht opmerken, vlak voordat hij het angstaanjagende tafereel van zijn brandende bijenkorven zag.

Chudy, 52 jaar en al meer dan 30 jaar imker, zei dat hij zijn ogen niet kon geloven. “Mijn hart is gebroken, ik ben helemaal kapot van wat er is gebeurd", zei de man. "Bijen zijn mijn hele leven en iemand heeft het van me afgepakt, het is een echte nachtmerrie, gewoon verschrikkelijk".

Het is in een context als deze niet moeilijk om de pijn te begrijpen die degenen kunnen voelen die al hun inspanningen, energie en tijd aan bijen hebben gewijd, om alles in één klap te zien verdwijnen. De insecten konden niet ontsnappen en zaten vast in het vuur. Gelukkig wisten drie van de zes kasten gedeeltelijk aan de vlammen te ontsnappen, maar voor de anderen was er geen uitweg.

Advertisement
Nottingham Post

Nottingham Post

Naast de milieuschade die dergelijke gebaren voor ecosystemen kunnen veroorzaken, moeten we wel stilstaan ​​bij de gevolgen die dit alles kan hebben op de schouders en de economische situatie van degenen die, dankzij bijen, besluiten in hun onderhoud te voorzien. "We waren van plan om een ​​open dag te organiseren om mensen het belang van bijen te laten zien - zei Chudy - maar ik denk niet dat we dat nog kunnen doen".

Het lokale politieonderzoek startte onmiddellijk en de agenten nodigden de burgers uit om verdachte bewegingen of personen die in het gebied werden gezien, te melden. We kunnen alleen maar hopen dat de verantwoordelijken voor dit vandalisme snel voor de rechter kunnen worden gebracht.

Advertisement