Oma laat haar kleinzoon aan een touw hangen om de kat te pakken die op het balkon eronder is beland

Janine image
door Janine

23 Mei 2022

Oma laat haar kleinzoon aan een touw hangen om de kat te pakken die op het balkon eronder is beland
Advertisement

De liefde voor huisdieren is ongetwijfeld grenzeloos en niemand zou ze ooit in gevaar willen brengen of in de problemen willen zien komen. We zouden er alles aan doen om ze veilig te houden of te redden, maar een vrouw ging verder door voor veel opschudding te zorgen op internet: ze werd namelijk gefilmd terwijl ze haar kleinzoon vanaf het balkon liet zakken, vastgebonden aan een touw, om haar kat te pakken die op de verdieping eronder was beland. Een gebaar dat veel mensen perplex achterliet, maar dat geen ernstige gevolgen had voor de roekeloze grootmoeder.

via The Indian Express

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het evenement vond plaats in China, waar de geliefde kat verdwaalde en op het balkon onder dat van zijn familie belandde. Toen de grootmoeder van het huis dit besefte, dacht ze dat de beste oplossing was om een ​​touw om de taille van haar kleinzoon, een zevenjarige jongen genaamd Hao Hao, te binden en hem van de vijfde verdieping naar de balkonreling te laten zakken om de kat in nood te pakken.

Het tafereel werd gefilmd en laat duidelijk zien wat er gebeurde: we zien de vrouw, geholpen door een man - de oom van de jongen - het touw stevig vasthouden terwijl de kleinzoon in de leegte bungelt, te midden van de kreten van de ongelovige toeschouwers. Hao Hao probeerde vervolgens de kat in een zak te stoppen om hem te redden, maar dat lukte niet.

Dus plaatste hij zijn voeten op het balkon op de benedenverdieping en deze keer slaagde hij in zijn opzet. Toen de taak was voltooid, werd hij samen met de kat omhoog getrokken.

Volgens de getuigenissen van de aanwezigen zou het feit binnen tien minuten en zonder vreselijke gevolgen hebben plaatsgevonden.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Toen de video online werd gezet, kreeg de grootmoeder nogal wat kritiek op haar gedrag: ze zette namelijk het leven van haar kleinzoon op het spel om de kat terug te halen. Op het moment van het incident waren de ouders van het kind om werkredenen de stad uit.

Een verwijzing van de buurtcommissie naar haar optreden ontbrak niet, echter zonder verdere ernstige gevolgen voor de vrouw. Wang Ying, woordvoerder van het plaatselijke wooncomité, zei: “We gingen naar het huis van mevrouw Tang en spraken met haar. Ze beloofde dat het nooit meer zal gebeuren”.

Het kind, van zijn kant, legde uit dat hij helemaal niet bang was.

Toen oma de video zag, zei ze: “Het is niet zo dat ik niet om het leven van mijn kleinzoon geef. Ik wist wat ik deed en ik was er zeker van dat hij het zou kunnen. Nu weet ik dat ik een fout heb gemaakt. Ik zal het nooit meer doen."

Volgens haar zou het niet gepast zijn geweest om andere mensen te storen of de brandweerlieden te alarmeren, dus nam ze haar toevlucht tot deze oplossing.

Advertisement