Kind wordt aangevallen door een cobra, maar maakt hem onschadelijk met een beet: "Ik wist niet wat ik moest doen"

Janine image
door Janine

09 November 2022

Kind wordt aangevallen door een cobra, maar maakt hem onschadelijk met een beet: "Ik wist niet wat ik moest doen"
Advertisement

Dieren zijn lief, maar er zijn er ook waar je het beste bij uit de buurt kunt blijven. Er zijn puppy's waarvan de wens om ze te aaien enorm is zodra je ze ziet, maar er zijn er ook die niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Daarom moet je ze altijd voorzichtig benaderen en ze niet storen, want zelfs als je het liefste beest ter wereld lastig valt, kan het reageren door te krabben of te bijten.

Dit is wat er gebeurde met deze jongen; terwijl hij met een cobra speelde viel deze hem aan, maar ondanks het feit dat de situatie niet gemakkelijk was, slaagde hij erin om zich te bevrijden. Laten we eens kijken hoe hij dat deed.

via Indiatoday

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Zijn naam is Deepak en hij is een 8-jarige Indiase jongen. Hij woont in het dorp Pandarpadh in de regio Chhattisgarh in centraal India. Dat gebied staat bekend om de aanwezigheid van verschillende reptielen, die ongestoord rondlopen. In feite ziet dit avontuur hem als de protagonist van een ontmoeting, die niet aangenaam was, met een slang. De jongen was aan het spelen op de binnenplaats van zijn huis, toen hij plotseling, zonder het te beseffen, iets op zijn hand voelde: een cobra had zich om zijn arm geslagen en begon te knijpen.

Deepak wist niet wat hij moest doen, op sommige momenten is het erg moeilijk om kalm te blijven. Het eerste wat hij dacht te doen, was zijn arm schudden in de hoop dat de slang zich los zou maken en op de grond zou vallen. De cobra wilde echter niet loslaten en op dat moment beet hij de jongen.

"Op dat moment - vertelde de jongen - wist ik niet wat ik moest doen, ik dacht er gewoon aan hetzelfde te doen als hij. Dus omdat het reptiel niet bewoog toen ik het van me af probeerde te schudden, probeerde ik mijn arm voor mijn mond te houden en beet ik hem twee keer hard. Het gebeurde allemaal in een paar seconden”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Nadat Deepak de slang had gebeten, liet deze onmiddellijk los en viel levenloos op de grond. Zodra de jongen zich had bevrijd, rende hij naar zijn ouders en vertelde hen wat er was gebeurd. Zijn vader en moeder aarzelden niet en namen hem mee naar specialisten om te controleren of hun zoon in orde was.

Gelukkig was alles goed met de jongen, en door zo snel te handelen wist hij zichzelf te redden. Wat zou jij hebben gedaan in zo'n situatie?

Advertisement