Het lijkt onmogelijk, maar er is een ratelslang op de foto: hun vermogen om zich te camoufleren is ongelooflijk

Janine image
door Janine

12 Januari 2024

Het lijkt onmogelijk, maar er is een ratelslang op de foto: hun vermogen om zich te camoufleren is ongelooflijk
Advertisement

Ratelslangen behoren zeker niet tot de dieren die je in je tuin zou willen hebben, maar toch slaagde eentje erin om zich zo goed te verstoppen dat hij niet eens werd opgemerkt door de verantwoordelijke inspecteurs. Wat is er gebeurd?

Advertisement

Ratelslangen, giftig voor mensen

Ratelslangen, giftig voor mensen

Rattlesnake Solutions

In Arizona komen ratelslangen vrij veel voor en Rattlesnake Solutions houdt zich sinds 2010 bezig met het verwijderen, voorkomen en voorlichten van deze dieren. Deze slangen, zoals ze bekend staan, zijn giftig en interactie met mensen kan zeer gevaarlijk zijn voor beide partijen. Hun naam is afgeleid van het typische geluid dat ze maken als ze een bedreiging waarnemen, maar het zou niet moeilijk moeten zijn om ze te herkennen, aangezien hun afmetingen discreet zijn, variërend van minder dan een meter tot meer dan twee meter lang. Bovendien is de staart uitgerust met segmenten die "tanden" worden genoemd en die, wanneer ze trillen, een bepaald geluid produceren dat mensen en dieren in de buurt kan waarschuwen.

Om hun prooien te vangen, gebruiken ze hun gif om ze te immobiliseren voordat ze zich met hen voeden, wat van hen echte angstaanjagende roofdieren maakt. Ondanks het feit dat ze giftig zijn voor mensen, proberen ze nauw contact met mensen te vermijden als ze niet gestoord worden. Het werk van Rattlesnake Solutions is echter heel belangrijk in Arizona, omdat de inspecties zowel de slangen beschermen als de bewoners die ze ongewild in hun achtertuin hebben. Eén feit in het bijzonder wekte veel nieuwsgierigheid op: een exemplaar camoufleerde zichzelf zo goed dat het niet eens werd opgemerkt door de verantwoordelijke inspecteur, die er twee keer langs liep voordat ze zijn aanwezigheid opmerkte.

Advertisement

Gecamoufleerde ratelslang: waar is hij?

Gecamoufleerde ratelslang: waar is hij?

Rattlesnake Solutions

Sommige ratelslangen weten zich zo goed te verstoppen en te camoufleren, zodat hun verontrustende aanwezigheid niet wordt opgemerkt. Zo kon inspecteur Marissa tijdens een inspectie op het landgoed van Casa Grande het dier dat zich in het kreupelhout verstopte niet meteen opmerken. Op de foto, genomen door de eigen operators van Rattlesnake Solutions, is het heel moeilijk om een glimp op te vangen van de ratelslang in kwestie, maar hij is er wel!

Ook al bekijk de foto een paar minuten, het kan nog steeds moeilijk zijn om hem eruit te vissen: hij is zo goed gecamoufleerd dat hij bijna onzichtbaar is. Eenmaal gevonden werd het exemplaar echter gevangen en in veiligheid gebracht, meldt de Facebook-pagina van Rattlesnake Solutions, terwijl gebruikers gefocust bleven op de foto van een grasveld. Er liggen verschillende droge takken en stenen op de grond, maar van de ratelslang geen enkel spoor. Waar verstopt hij zich?

Dat is waar de ratelslang zich verbergt

Dat is waar de ratelslang zich verbergt

Rattlesnake Solutions

Sommigen hadden enkele minuten nodig om het verborgen dier te vinden, terwijl anderen er vrijwel onmiddellijk in slaagden. Zoals de rode cirkel rond de exacte plek laat zien, bevindt de ratelslang zich precies daar, verborgen onder een struik in dezelfde kleur als zijn schubben. De foto van de moeizame ontdekking werd een soort optisch spel op de sociale pagina, waarin gebruikers opmerkingen gaven over de moeilijkheid om de verborgen indringer te vinden, waarbij ze elkaar uitdaagden over de tijd die het kostte om hem te vinden.

"Het kostte me een eeuwigheid om het te vinden en ik ben blij dat het door anderen werd gezien voordat het werd vertrapt door ‘wat dan ook'", schreef iemand: camouflage kan heel handig zijn om aan mogelijke gevaren te ontsnappen, maar tegelijkertijd ook riskant! De perfecte chromatische synchronisatie met de grond zorgde ervoor dat deze slang de perfecte schuilplaats had, waardoor hij de hoofdpersoon werd van de foto die zoveel aandacht trok. Sommigen konden hem ondanks inspanningen niet vinden: heb jij hem meteen gezien?

Advertisement