Een zeldzame regenboogslang werd gespot in de natuur: een veelkleurig en niet-agressief reptiel

Janine image
door Janine

09 Augustus 2020

Een zeldzame regenboogslang werd gespot in de natuur: een veelkleurig en niet-agressief reptiel
Advertisement

Volgens het onderzoeksinstituut Florida Fish and Wildlife Conservation vond een ontdekkingsreiziger bij toeval een zeldzame regenboogslang (Farancia erytrogramma) in het Ocala National Forest, het op één na grootste beschermde bos in de Amerikaanse staat Florida. Het is een vrij zeldzame waarneming in deze gebieden, de laatste slang van deze soort werd namelijk waargenomen in 1969: meer dan 50 jaar geleden!

via USA Today

Advertisement

Farancia erytrogramma: Rainbow Snake seen In Florida’s Ocala National Forest For First Time Since 1969 Read the article...

Pubblicato da Sacred Biodiversity su Sabato 22 febbraio 2020

Deze zogenaamde regenboogslang is een groot reptiel, niet giftig, voornamelijk aquatisch en met een heel bijzondere kleur. Het is erg moeilijk om er een te herkennen, vanwege zijn gereserveerde gewoonten, omdat hij nogal verlegen is tegenover mensen. Overdag is het zelfs nog moeilijker om er een tegen te komen, aangezien deze slangen het grootste deel van hun leven in het water doorbrengen en zich verschuilen in de waterplanten. Het zijn ervaren zwemmers en ze weten ook hoe ze in modder en zand moeten graven. Het zijn geen agressieve slangen, als ze gevangen worden, bijten ze hun jager vrijwel nooit.

Advertisement

Farancia erytrogramma (also known as the rainbow snake, and less commonly, the eel moccasin) is a large, nonvenomous, highly aquatic, colubrid snake endemic to coastal plains of the southeastern United States.

Pubblicato da Snake I love you su Martedì 5 agosto 2014

In andere Amerikaanse staten, zoals Virginia, zijn ze niet zo zeldzaam. Zijn kleuren komen echter niet zo vaak voor bij andere reptielen. De schubben van de regenboogslang variëren van blauw tot zwart, met tinten rood en geel die elkaar over de hele lengte van het lichaam volgen, waardoor het een echte "regenboogslang" is.

Degenen die dol zijn op reptielen en, in het bijzonder, op slangen, zullen ongetwijfeld blij zijn met deze merkwaardige waarneming. Voor alle anderen, troost jezelf met het feit dat de regenboogslang niet giftig is!

Advertisement