Ze wil haar pasgeboren kind opvoeden zonder een vooraf bepaald geslacht: "hij moet vrij zijn om zijn identiteit te begrijpen"

Janine image
door Janine

29 Augustus 2021

Ze wil haar pasgeboren kind opvoeden zonder een vooraf bepaald geslacht: "hij moet vrij zijn om zijn identiteit te begrijpen"
Advertisement

Wanneer je ontdekt dat je een baby verwacht, is een vraag die spontaan opkomt - zowel bij ouders als bij vrienden en familieleden - over het geslacht van de baby: wordt het een jongen of een meisje? Je denkt aan de naam, hoe de kamer in te richten, de mogelijke cadeaus om aan de baby te geven. Sommige ouders zijn echter van mening dat geslacht geen factor is om veel belang aan te hechten: de influencer Bianca Andrade heeft aangekondigd dat ze niet van plan is haar pasgeboren baby enig geslacht op te leggen: ze wil dat hij vrij is om te kiezen, zonder enige invloed van buitenaf.

via bianca/instagram

Advertisement

bianca/Instagram

De kinderkamer van jongens wordt ingericht met blauwe voorwerpen en die van meisjes met roze voorwerpen; de jongen krijgt speelgoedautootjes en de meisjes krijgen poppen: dit zijn acties die op een bijna onbewuste manier worden uitgevoerd die echter de ontwikkeling van de genderidentiteit van kinderen kunnen beperken en - in de meest extreme, maar niet zeldzame gevallen - veel ongemak kunnen veroorzaken. Bianca is een populaire social media influencer, gevolgd door meer dan 15 miljoen followers, en de aankondiging die ze deed bleef zeker niet onopgemerkt. In feite wil de vrouw de pasgeborene een opvoeding geven die sommigen misschien als ongewoon beschouwen.

Advertisement

bianca/Instagram

Haar baby is als jongen geboren en heet Cris, maar dat weegt voor Bianca niet zwaar: de vrouw wil haar zoon tijdens zijn opvoeding geen vooraf bepaald geslacht opleggen. Om een ​​voorbeeld te geven: de kamer van Cris, de accessoires, de kleertjes, zijn roze noch blauw. Ze zijn paars: ze kozen voor deze kleur omdat het de vereniging tussen roze en blauw vertegenwoordigt. Het besef dat ze haar zoon vrij wilde laten om te kiezen kwam na een gesprek dat Bianca's man, Fred, had met zijn zus, een vrouw die zichzelf onlangs omschreef als niet-binair. De ouders waren in staat om de ongemakken en angsten te zien en te horen die de vrouw onder ogen moest zien om zich prettig te voelen in haar lichaam, maar realiseerden zich dat ze zich niet op haar gemak voelde bij een van de twee traditionele genderidentiteiten. Dit is de reden waarom Fred en Bianca besloten hun kind vrij te laten om zijn identiteit te begrijpen: hij zou zichzelf kunnen herkennen in zijn biologische identiteit of niet. Als ouders - wiens doel het is om hun kind te beschermen - willen ze dat Cris niet opgroeit onder de maatschappelijke druk. Wat vind je van de keuze van deze ouders?

Advertisement