Twee pasgetrouwden raken op huwelijksreis in Hawaï een bedreigde zeehond aan: beboet

Janine image
door Janine

16 Juli 2021

Twee pasgetrouwden raken op huwelijksreis in Hawaï een bedreigde zeehond aan: beboet
Advertisement

Een video gepost op TikTok, een actie die op een onwetende en onschuldige manier wordt uitgevoerd: zou je ooit denken dat dit soort dingen een serieus probleem kunnen worden? Als je nee hebt geantwoord, heb je het mis, want dat is precies wat er gebeurde met een Amerikaans stel op huwelijksreis in Hawaï.

Toen de pasgetrouwden een Hawaiiaanse monniksrob op het strand van Kauai zagen, dachten ze dat dit de perfecte gelegenheid was om dichterbij te komen en contact te maken met het dier. Allemaal vanzelfsprekend onder het toeziend "oog" van een mobiele telefoon, waarmee ze een video maakten om direct te delen op sociale kanalen. Een idee dat echter een sterke weerslag voor hen had, aangezien, nadat de video viraal is gegaan, het koppel uit Louisiana werd geïdentificeerd en beboet.

via Star Advertiser

Advertisement
hhhviral/Instagram

hhhviral/Instagram

In de video poseert de vrouw naast de zeehond, een dier dat met uitsterven wordt bedreigd, en probeert het aan te raken. Op dat moment reageert het wezen niet vriendelijk, waarschijnlijk geïrriteerd of bang door de twee "indringers". De zeehond heft in feite plotseling zijn kop op, en draait zich naar de vrouw, die gillend wegrent.

Advertisement
hhhviral/Instagram

hhhviral/Instagram

Toen de video, aanvankelijk gepost op TikTok, op het Instagram-account "hhhviral" verscheen, ging het nog sneller de wereld rond, en op dat moment begonnen de problemen voor de twee. Volgens Stephen, haar man, nam de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), contact met hem en zijn vrouw op en waarschuwde hen dat ze een boete moesten betalen voor wat ze hadden gedaan. Het is niet duidelijk hoe hoog de boete is, maar zeker is dat de video aanleiding gaf tot een reeks diepgaande onderzoeken, die leidden tot de officiële acte.

hhhviral/Instagram

hhhviral/Instagram

"Het laatste wat we wilden is de plaatselijke mensen of de dieren niet respecteren - merkte Stephen op - het is iets dat we diep betreuren, we zullen van deze fout leren".

hhhviral/Instagram

hhhviral/Instagram

"Ik weet dat het geen excuus is - voegde de man eraan toe - maar we hebben geen verbodsborden gezien, we wisten van niets en we zijn dierenliefhebbers, we hebben het dier nooit schade willen aanrichten of bang willen maken".

Volgens wat is geleerd, worden dit soort misdrijven, gepleegd tegen dieren die met uitsterven worden bedreigd, bestraft met straffen tot vijf jaar gevangenisstraf en een maximumboete van 50.000 dollar. Ondanks de goede trouw van het bruidspaar kan deze episode ons leren dat het altijd belangrijk is om niet te ver te gaan, zeker als het doel ook is om het op social media te laten zien.

Advertisement