Het baasje stapt uit de auto en de Duitse herder sluit zich op met de airco aan

Janine image
door Janine

24 Juli 2021

Het baasje stapt uit de auto en de Duitse herder sluit zich op met de airco aan
Advertisement

Met de komst van de warmte en de stijging van de temperaturen zijn we allemaal constant op zoek naar koele en geventileerde plekken die ons in staat stellen om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren - of gewoon te ontspannen - zonder al te veel last te hebben van de hitte. We gaan naar het strand of naar het zwembad, we gaan het liefst 's avonds uit, we brengen niet te veel tijd door in de zon, we blijven hangen op de koelafdeling van de supermarkt, we gaan naar winkelcentra waar de airconditioning altijd aanstaat. Dieren leven ook beter met lagere temperaturen en een Duitse herder in Olbia - een Italiaanse stad in het noordoosten van Sardinië - besloot zich op te sluiten in de auto van zijn baasje, met de airconditioning aan.

via La Nuova Sardegna

Advertisement
Not the actual photo - Sofia Guaico/Unsplash

Not the actual photo - Sofia Guaico/Unsplash

De vrouw was in de buurt van de kerk van St. Ignatius met haar Duitse herderpup, slechts 6 maanden oud. Ze parkeerde de auto en ging wat boodschappen doen. De temperaturen waren erg hoog en ze besloot de airconditioning aan te houden - met draaiende motor - om haar puppy koel te houden. Misschien uit onoplettendheid liet de vrouw echter haar tas en autosleutels in de auto liggen. De kleine Duitse herder, die waarschijnlijk in de auto aan het spelen was, drukte op de knop om de portieren van binnenuit te sluiten.

Advertisement
Not the actual photo - Oliur/Unsplash

Not the actual photo - Oliur/Unsplash

De vrouw kon bij terugkomst daardoor niet in de auto. Een jongen schoot haar te hulp, maar wederom zonder succes: zelfs bij een poging om het slot te forceren, ging de auto niet open. Bezorgd over de hond, die alleen was, belde de vrouw de brandweer, wiens interventie ongeveer 40 minuten duurde. Terwijl verschillende mensen vervolgens probeerden de deur te openen, zag de hond - in de auto - er kalm uit. De vrouw had eindelijk toegang tot de auto en haar puppy die ondertussen genoot van de koele temperaturen, zich niet bewust van het ongemak dat hij had veroorzaakt. De vrouw haalde hem meteen uit de auto, maar we weten zeker dat hij het liefst in de auto had willen blijven. Waarom de hitte trotseren als je zo lekker in de auto, met de airconditioning aan, kunt zitten?

Advertisement