Een papegaai bootst perfect de menselijke stem na en slaagt erin om zijn favoriete eten bij Alexa te bestellen

Janine image
door Janine

18 Oktober 2020

Een papegaai bootst perfect de menselijke stem na en slaagt erin om zijn favoriete eten bij Alexa te bestellen
Advertisement

Het lijdt geen twijfel dat papegaaien perfect en met een vaak ironische toon de woorden van mensen kunnen imiteren; maar soms kan het weten hoe ze de stem van een menselijk wezen moeten imiteren ertoe leiden dat deze buitengewone vogels gebaren en acties uitvoeren waarvan ze de gevolgen niet kennen. Zoals de grappige Rocco overkwam, een grijze roodstaartpapegaai die erin slaagde zijn favoriete eten te bestellen met de "medeplichtigheid" van het elektronische apparaat Alexa.

via The Scottish Sun

Advertisement
PetraGray/YouTube

PetraGray/YouTube

Papegaai Rocco veroorzaakte veel herrie in zijn vorige opvang, de National Animal Welfare Trust in Berkshire, omdat hij zijn snavel gewoon niet kon "sluiten", en daarom werd hij in een omgeving geplaatst die meer privé was, oftewel thuis bij Marion Wischnewski, een van de medewerksters in het dierenasiel.

Welnu, nu kan Marion haar boodschappenlijstje niet langer onbeheerd thuis laten, omdat Rocco de papegaai in de loop van de tijd heeft geleerd om Amazon Echo en Alexa's spraaksysteem te “gebruiken” om niet alleen zijn favoriete eten te bestellen, maar ook willekeurige objecten en dingen!

Advertisement
PetraGray/YouTube

PetraGray/YouTube

Marion kreeg niet alleen ladingen groenten en fruit thuisbezorgd, zoals meloenen, broccoli en rozijnen (evenals het geliefde ijs waar Rocco zo dol op is), maar ook een vlieger, een waterkoker en een gloeilamp!

Maar niet alleen kon Rocco dingen bestellen bij Amazon met de elektronische medeplichtigheid van Alexa, maar met de vrouwenstem leerde de papegaai ook praten en te “dansen” op allerlei soorten muziek: het lijkt erop dat Rocco vooral van rock houdt, maar ook van langzame muziek!

PetraGray/YouTube

PetraGray/YouTube

Marion bevestigt dat ze, wanneer ze thuiskomt van haar werk, Rocco en Alexa vaak betrapt op het "chatten" met elkaar, met een ontspannende achtergrond van langzame en... romantische muziek!

Kortom, het lijkt erop dat Rocco, een prachtig exemplaar van de grijze roostaartpapegaai, niet alleen de woorden van het menselijke vocabulaire perfect kan nabootsen, maar ook het meest geavanceerde elektronische apparaat weet te misleiden!

Advertisement