Deze stad is 6 x zo groot als New York en heeft minder dan 1000 inwoners: een onopgelost mysterie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze stad is 6 x zo groot als New York…
De positie waarin jullie als koppel slapen vertelt veel over de soort relatie waarin jullie verkeren Dit is de oudste religieuze tempel in de wereld. Het verandert onze kijk op de geschiedenis

Deze stad is 6 x zo groot als New York en heeft minder dan 1000 inwoners: een onopgelost mysterie

Door Romy Mortier
39.287
Advertisement

Welkom in Naypyidaw, de hoofdstad van Birma sinds 2005.

Een immense stad, die 4800 vierkante kilometer ( ongeveer zes keer de New York) telt, maar bijna volledig verlaten gebieden omtrekt: volgens een recente schatting zouden de inwoners minder dan 1.000 zijn.

Naypyidaw heeft het allemaal:wolkenkrabbers, hotels, restaurants, theaters, musea, bioscopen, snelwegen, een safari park, een complete dierentuin voor pinguïns mèt air conditioning, 4 golfbanen ...

Alles lijkt er mogelijk maar 1 detail wordt gemist: de inwoners ... 

Naypyidaw (betekent " huis van de Koning" ) werd uit het niets in het midden van rijstvelden en suikervelden gebouwd

De stad is de hoofdstad van Birma sinds 2005 geworden, onder het militaire regime. Het lijkt erop dat het ongeveer 4 miljard heeft gekost. In een land dat 0,4 % van het BBP aan gezondheidszorg besteedt, wordt dit een nog aparter detail. 

De snelwegen welke zich over 20 rijstroken uitstrekken lijken op het oog compleet verlaten

Het parlement bestaat uit een groot complex van 31 gebouwen die leeg staan ( zoals de rest van de gebouwen van de stad) 

Advertisement

Waarom is deze stad dan geconstrueerd? Er bestaan verschillende theorieën over...

Birma wordt op politiek gebied vaak vergeleken met Noord-Korea, door de strikte en dichte politieke regels. Ook naar de buitenwereld wordt heel weinig informatie vrijgegeven waardoor er dus weinig duidelijk is over de reden van bestaan van deze plek. 

De schaarse bewoners van de stad zijn bang om interviews af te leggen aan journalisten. Zij bevestigen dat spreken niet bertrouwbaar is en geven als reden van bestaan de parlementsgebouwen en als plaats voor belangrijke instituten. 

De officiële reden is dat Birma behoefte had aan een nieuwe hoofdstad, ver van Yangon (de grootste stad van Birma en de hoofdstad tot 2005)

Maar er bestaan andere theorieën die suggereren dat er in samenwerking met Noord-Korea ondergrondse tunnels zijn aangelegd...

Een stedelijke legende vertelt dat een astroloog invloed had op het toenmalige hoofd van de militaire regering, en de komst van een grote hoofdstad voorspelde

En er wordt gesproken over een steeds meer paranoïde vorm van regeren. Dit wordt gewijd aan het feit dat de stad zich een op een grote afstand van de zee bevindt, omdat er angst bestond voor Amerikaanse invasies. 

Advertisement

"We wisten niet echt wat te verwachten toen we aankwamen ", zegt een consultant van de Verenigde Naties die op bezoek ging, " De stad is verlaten, het lijkt wel een spookstad ... Ik voel me hier echt ongemakkelijk ... "

De stad is in het bezit van WI-FI, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt, zoals van alle andere diensten en functies van de plek. 

Een post apocalyptisch landschap welke op hetzelfde moment fascinerend en verontrustend is.

Bekijk de Video:

Tags: WTFStadArchitectuur
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt