In zijn vakgebied begraaft hij geaborteerde foetussen. Een macabere praktijk? Integendeel, een waardevolle missie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In zijn vakgebied begraaft hij geaborteerde…
Van XXXL naar fotomodel: deze man bewijst aan de wereld dat wilskracht kunnen is De “Venijnboom”: de boom is zo giftig dat hij als een van de gevaarlijkste ter wereld wordt beschouwd

In zijn vakgebied begraaft hij geaborteerde foetussen. Een macabere praktijk? Integendeel, een waardevolle missie

Door Romy Mortier
18.127
Advertisement

Tong Phuoc Phuc is een Vietnamese man die al 15 jaar een eervolle begrafenis regelt voor de geaborteerde baby's in het ziekenhuis in zijn stad. Het begon allemaal tijdens de zwangerschap van zijn eigen vrouw en de frequente ziekenhuisbezoeken: Tong zag zwangere vrouwen een kamer binnenkomen, en er weer uit komen zonder een baby in hun buik. In eerste instantie begreep hij niet wat daar gebeurde, totdat hij een arts een foetus in de prullenbak zag gooien. 

Vanaf dat moment had hij alles begrepen, en ontstond zijn wens om iets voor die kleine lichaampjes te doen: die hulpeloze wezentjes, hij kon ze slechts nog een waardevol afscheid geven. Met zijn schamele spaargeld kocht hij wat land op in de heuvels en begon met zijn missie ...

 

Hij vroeg toestemming aan het ziekenhuis om de geaborteerde foetussen mee te nemen en kreeg vervolgens permissie om hen te begraven.

foto: Facebook

In eerste instantie verklaarde zijn vrouw hem voor gek om een dergelijk initiatief te beginnen, maar Tong was vastbesloten in zijn voornemen, en vanaf 2001 heeft hij al voor 10.000 lichaampjes een kostbare begrafenisplek geregeld. 

Het doel van dit alles is in de eerste plaats een kans om een ​​identiteit te geven aan alle geaborteerde kinderen, ze een eigen plek te geven op het kerkhof, maar er is ook een tweede doel dat Tong nastreeft. Namelijk om het bewustzijn van moeders die onzeker zijn over hun zwangerschap te vergroten en hen goed na te laten denken over deze zware beslissing. Een bezoek aan de begraafplaats gebouwd door Tong zal je doen reflecteren over het aantal geaborteerde baby's in Vietnam: veel gezinnen hebben niet voldoende financiële middelen om een kind op te voeden en te onderhouden, en zien een abortus als de enige oplossing. 

De verstrekking van voorbehoedsmiddelen is daar vaak afwezig, de Vietnamese gezinnen zijn van enorme omvang,ondanks de armoede waarin ze leven.

 

Tong zegt dat zijn begraafplaats geen plaats van verdriet intendeert te zijn, maar een tuin: hier wordt het hart van de vrouw diep geraakt, en neemt alle twijfel weg.

foto: Facebook

Om het groeiende aantal abortussen in zijn land tegen te gaan, biedt Tong aan de zwangere vrouwen in zijn land een praktische oplossing: hij vraagt hen de opvoeding van het kind uit handen te geven en hem toe te vertrouwen, in ieder geval tot dat de biologische familie van het kind een stabielere economische situatie heeft gerealiseerd.

 

Advertisement

Dat wat eerst alleen een begraafplaats was, is vandaag de dag een werkelijk weeshuis. Tong is vader van meer dan 100 kinderen.

foto: Facebook

Om de namen van alle geadopteerde kinderen te onthouden is onmogelijk: Tong heeft een makkelijke manier om hen te identificeren gevonden, en de naam van de familie waar ze vandaan komen niet te verliezen. Alle jongetjes worden " Vinh " ( eer in het Vietnamees) genoemd, en de meisjes " Tam " ( hart). De tweede en de derde naam zijn de namen van de natuurlijke moeder, en de achternaam van alle kinderen is Tong. 

Maar Tong behandelt deze kinderen niet als zijn tijdelijke kinderen: elke dag wordt hij vervuld met liefde en affectie om zich heen, en Tong vult hun hartjes met liefde. Hij zorgt ervoor dat ze niets tekort komen.

 

Het opvoeden van de kinderen is geen makkelijke taak, maar Tong geeft aan dit tot zijn dood te willen doen, het brengt hem een onbeschrijfelijk geluk.

foto: Facebook

Het geluk van deze kinderen kunnen we constateren door hun blikken, en ogen vol met vreugde.

Tong Phuoc Phuc is een held waarvan we de naam niet in kranten zullen zien staan, hij zegt geen bekendheid te willen vergen. Maar de activiteit die hij op de wereld heeft gezet is er een waar hij heel trots op mag zijn. Wat hij heeft gerealiseerd is waardevol en maakt de wereld een stukje beter. 

Bezoek de officiële facebook pagina van het weeshuis Tong Phuoc.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt