De Marmergrotten zijn een klein kunstwerk gemaakt door moeder natuur - Curioctopus.nl
x
De Marmergrotten zijn een klein kunstwerk…
met dit 100% natuurlijke product kan je je oven thuis weer laten blinken Het lijkt een gewoon raam maar in een handomdraai heb je een balkon

De Marmergrotten zijn een klein kunstwerk gemaakt door moeder natuur

27 Juni 2017 • Door Skip
4.399
Advertisement

The Marble Caves (letterlijk: de "marmergrotten", ook wel bekend bij locals als Cuevas de Mármol) is een volledig door de natuur gemaakt kunstwerk. We bevinden ons in Patagonië op het General Carrera Lake, een meer dat wordt gedeeld door Argentinië en Chili en is het grootste in zijn soort in het laatstgenoemde land. De Marble Caves zijn het resultaat van een volledig natuurlijk proces. De erosie en de lichtweerspiegelingen maken van de grotten iets waar de mens de natuur om kan benijden.


De Marble Caves zijn unieke geologische rotsformaties die in het Andesgebied liggen. De enige manier om er te komen is via een boot. Het water in het meer glijdt al meer dan zesduizend jaar langs de rotswanden en hebben ze beetje bij beetje veranderd in het spectaculaire resultaat waar we ons vandaag aan mogen vergapen: een complex spel van lijnen, vormen en verschillende soorten parelblauw. Het marmer bevat echter zelf geen blauw, deze visuele tovenarij vindt plaats wanneer licht onder de rotsen komt en weerspiegeld wordt op het water en de wanden.

Het resultaat is steeds weer anders. De kleuren van de grotten zijn namelijk afhankelijk van het seizoen, waterpeil en waar de zon staat. Deze unieke eigenschappen maken van de Marble Caves een klein wonder dat alleen maar gezien wil worden.

De grotten zijn gevormd door de eroderende werking van de natuur op het marmer.

Advertisement

De kleuren in de grot zijn afhankelijk van het licht dat zich weerspiegelt dankzij het heldere water dat daar is.

Advertisement
Tags: ReizenNatuur
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt