Zin Om Blij Te Zijn? Deze 9 Verhalen Laten Je Niet Onbetuigd. - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zin Om Blij Te Zijn? Deze 9 Verhalen…
14 momenten die je direct begrijpt als je een broer of zus hebt 10 geheimen die het personeel van fastfoodketens je nooit zouden vertellen

Zin Om Blij Te Zijn? Deze 9 Verhalen Laten Je Niet Onbetuigd.

1.268
Advertisement

We lezen dagelijks over wreedheden die mensen begaan tegenover andere mensen, geweld van de sterkeren tegen de zwakkeren: daden waardoor we wanhopig worden en het vertrouwen in de mensheid verliezen.

Met die gedachte in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar kleine momenten waaruit menselijkheid blijkt. Solidariteit is de grootste rijkdom die we bezitten en we moeten dat in ons eentje uitdragen, zoals Emily Dickinson mooi verwoord heeft in haar gedicht:

"Als ik het breken van een hart kan voorkomen
dan heeft mijn leven zin gehad.
Als ik het lijden in iemands leven kan betomen
of iemands pijn omvat
of een vermoeid roodborstje help
en hij zijn werk weer hervat
dan heeft mijn leven zin gehad."

Een jongen die graag deel wilde uitmaken van een voetbalteam krijgt alle uitrusting waar hij van droomde

Marco heeft er altijd van gedroomd om voetballer te worden en wist heel goed dat als hij zijn droom wilde verwerkelijken dat hij dan hard en regelmatig moest trainen. Maar zijn ouders konden hem niet inschrijven bij de sportschool omdat ze geen geld hadden dus had hij maar een eenvoudig oefentuig ontwikkeld. Op een dag liep er iemand voorbij en zette op Facebook een foto van de jongen en toen gingen mensen online hem een aantal trainingsattributen sturen om hem te helpen zijn droom te verwezenlijken en dat hij in vorm kon blijven.

Advertisement

Een Portugees jongetje troost een Franse voetbalfan

foto: © BBC

Misschien heb je de video gezien waarin een jongetje in een Portugees voetbalshirt een Franse fan troost nadat Frankrijk werd verslagen door Portugal in de EK-finale. Een simpel maar groots gebaar van menselijkheid en een voorbeeld hoe sport zou moeten worden beleefd.

De bestuurder van een vuilniswagen feliciteert het meisje dat hem elke donderdag groet

Brooklyn is een heerlijk meisje dat elke donderdag de vuilnisman in haar wijk begroet en hij op zijn beurt terugtoetert. Op de dag dat ze vier werd, die juist op de donderdag viel, toen de vuilniswagen voor hun huis langsreed nodigden moeder en dochtertje de vriendelijke vuilnisman uit om een cupcake te eten en haar verjaardag te vieren.

Advertisement

Studenten doen de diploma-uitreiking nog eens dunnetjes over voor de klasgenoot die een auto-ongeluk had.

foto: © ABC News

Toen Scott ontwaakte uit een coma dat volgde op een ernstig auto-ongeluk waren zijn eerste woorden: "Welke dag is het vandaag? Heb ik mijn diploma-uitreiking gemist?" De briljante leerling had vol ongeduld op die dag gewacht en miste die door het tragische ongeluk. Dus gingen de leerlingen opschool met steun van leraren en de rector, voor hem die dag nog eens organiseren.

Een autistisch meisje viert har verjaardag alleen. Het jaar daarna organiseren mensen zich op internet

Hallee's neef vertelt haar verhaal: "De foto die je ziet is van vorig jaar toen Hallee 18 jaar werd. Ze was heel blij om het te gaan vieren met vrienden en organiseerde ze een feestje, maar niemand kwam opdagen. Ik zou graag willen dat haar 19e verjaardag totaal anders zou zijn, iets dat ze niet meer zou vergeten, ik zou willen dat haar brievenbus vol met brieven en verjaardagskaartjes zat. Zij houdt ervan om post te ontvangen en dit zou het allermooiste verjaardagscadeau zijn. Mensen op het web hebben geantwoord en ze heeft de mooiste verjaardag gehad die ze ooit had kunnen wensen.

Leerlingen verrassen hun lerares met twee poezen

Hun wiskundelerares was ontroostbaar toen haar poes Blondie er niet meer was en toen hebben leerlingen haar verrast met een bos bloemen en twee schattige poesjes! Ze barstte in tranen uit en was ontroerd... eindelijk tranen van blijdschap!

Een schoolmeester richt een "gentlemen's club" op voor kinderen die geen vader hebben

foto: © WCSC

Een meester op school heeft een club opgericht die alleen voor jongens is op school die niet het geluk hebben een vader te hebben. De man heeft voor hen jasjes en stropdassen gekocht en leert hen de lessen des leven zoals hoe je een stropdas moet omdoen en hoe je met volwassenen moet omgaan.

Het Braziliaanse leger adopteert een jaguar

Militairen in het Braziliaanse leger hebben een jaguar gevonden in het Amazoneregenwoud. Het kleine beest was in verschrikkelijke staat, meer dood dan levend. Het beestje dat de bijnaam Jiquitaia kreeg is er nu weer helemaal bovenop gekomen en is omringd met de liefde van degenen die hem te hulp zijn geschoten.

Een stewardess helpt een oude man met eten

Toen het haar opviel dat de man moeite had met eten heeft de stewardess hem lief en attent geholpen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt