Ze stemde ermee in de "lelijkste vrouw ter wereld" te zijn om haar gezin te voeden: het verhaal van Mary Ann Webster - Curioctopus.nl
x
Ze stemde ermee in de "lelijkste vrouw…
Waarom vind je de selfies die je maakt niet leuk? Er is een reden, en de psychologie vertelt ons welke 16 mensen die hun badkamer uniek maakten met gedenkwaardige douchegordijnen

Ze stemde ermee in de "lelijkste vrouw ter wereld" te zijn om haar gezin te voeden: het verhaal van Mary Ann Webster

02 December 2021 • Door Janine
10.783
Advertisement

Wat zou je bereid zijn te doen om je gezin te helpen in een tijd van extreme moeilijkheden? Mary Ann Webster was tot alles bereid, zelfs om haar waardigheid opzij te zetten en zichzelf belachelijk te maken, om haar gezin te voeden: aan het begin van de 20e eeuw werd ze beschouwd als de lelijkste vrouw ter wereld en deed ze verschillende shows. Maar laten we een stapje terug doen en proberen het verhaal van deze vrouw te begrijpen.


Mary Ann werd op 20 december 1874 in Londen geboren in een groot en arm gezin. Tijdens haar jeugd leidde ze een normaal leven: ze was een knap jong meisje en om haar familie te onderhouden, begon ze al op zeer jonge leeftijd als verpleegster te werken. De vrouw heeft altijd al willen trouwen en slaagde erin om in 1903 haar droom te verwezenlijken: op 29-jarige leeftijd trouwde ze met Thomas Bevan, met wie ze 4 kinderen kreeg. Haar leven veranderde radicaal na de geboorte van haar laatste kind: ze begon enkele symptomen op te merken die - kort daarna - een ziekte aankondigden. Ondanks overleg met de artsen, kon niemand begrijpen wat er met Mary Ann aan de hand was. De situatie veranderde toen het gezicht van de vrouw begon te vervormen, waardoor haar fysieke verschijning en gelaatstrekken radicaal veranderden.

foto: Wikipedia

Het ging om acromegalie, een ziekte die een overmatige productie van groeihormoon veroorzaakt. Mary, bekend als een mooie vrouw, verloor haar schoonheid. Maar dit was niet haar enige tegenslag: ze verloor haar man, en dit droeg bij aan de verslechtering van de economische situatie van Mary en haar kinderen. Het uitoefenen van een normale baan, wat dat betreft, was niet eenvoudig en de vrouw wist niet meer hoe ze uit die nare situatie moest komen. Op een dag vond ze echter een aankondiging: er werd een wedstrijd gehouden in de stad om "de lelijkste vrouw ter wereld" te bepalen, de winnaar zou een grote som geld hebben verdiend.

Advertisement

Mary besloot daarom mee te doen. Je zult het al hebben begrepen: Mary won de wedstrijd, incasseerde het bedrag en besloot te profiteren van de ziekte die de kenmerken in haar voordeel had veranderd. Ze woonde verschillende kermissen bij en trad op in verschillende shows. Ze werd bespot door de toeschouwers, maar dat kon haar niets schelen: het welzijn van haar gezin stond altijd voorop.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt