Personal trainer komt 35 kg aan: hij wilde ervaren wat zijn cliënten voelen

Janine image
door Janine

15 December 2021

Personal trainer komt 35 kg aan: hij wilde ervaren wat zijn cliënten voelen
Advertisement

Wat betekent het om met iemand mee te leven? Iedereen zou op deze vraag een antwoord kunnen geven op basis van persoonlijke ervaringen, en de declinaties van dit concept zijn divers en verschillend. De Amerikaanse personal trainer-hoofdrolspeler van ons verhaal heeft er echter voor gekozen om zijn nabijheid tot klanten op een heel bijzondere manier te tonen, en benadert op een voorbeeldige manier wat ze voelen wanneer ze besluiten te trainen en af ​​te vallen.

Wat heeft hij voor speciaals gedaan? Eenvoudig en tegelijkertijd ongewoon: hij besloot meer dan 30 kg lichaamsgewicht aan te komen en dit binnen zes maanden te verliezen. Een werkelijk unieke manier om persoonlijk een reis te ondernemen die voor velen helemaal niet gemakkelijk is. Door de perikelen van zijn cliënten uit de eerste hand te ervaren, zal deze man beter dan vele anderen kunnen weten wat de problemen en dagelijkse moeilijkheden zijn die zij ervaren. Laten we het nader bekijken.

via Drew Manning

Advertisement

Drew Manning is 40 jaar oud en voor zijn unieke onderneming was hij onvermurwbaar dat sommige van zijn klanten nogal "lui" waren in hun wil om af te vallen. Hij wilde ook begrijpen of en in welke mate leeftijd van invloed was op het vermogen om af te vallen. Dus besloot hij het zelf te ervaren. In zes maanden tijd kwam hij ongeveer 35 kg aan, en verloor ze vervolgens in dezelfde hoeveelheid tijd, experimenterend met wat hij zelf mensen leert en alles documenterend in zijn boek "Fit2Fat2Fit".

"Ik was ervan overtuigd dat sommige mensen genetica, lichaamsbouw of soortgelijke excuses gebruikten om niet genoeg hun best te doen", zei hij. Sterker nog, in zijn geschiedenis als personal trainer zijn er mislukkingen geweest, waarop hij wilde reageren met een praktijktest. Van de ene op de andere dag verliet Manning de sportschool en begon junkfood te consumeren, zonder al te veel aandacht te besteden aan het eten met als doel aan te komen.

Advertisement

Zes maanden en 35 kg later was het tijd voor de zwaarste test: afvallen en terugkeren naar de staat waarin hij was begonnen. "Terugkeren naar de sportschool na gewichtstoename was vernederend - zei hij - ik realiseerde me dat de problemen van mijn klanten echt zijn, vaak mentaal en emotioneel evenals fysiek". Volgens wat hij zei, was het helemaal niet gemakkelijk om de juiste vastberadenheid en het juiste vertrouwen te behouden in wat hij aan het doen was. Op dat moment ervoer hij echt wat zijn klanten voelen.

Drew Manning/Twitter

Drew Manning/Twitter

"Ik was ook echt onder de indruk van hoe mijn lichaam reageerde op 40-jarige leeftijd - vervolgde hij - leeftijd is slechts een getal, het is mogelijk om gewicht te verliezen, zelfs als je ouder wordt, zelfs als het moeilijker kan zijn". Hoewel zijn prestatie door sommige experts is beschreven als "zeer gevaarlijk", omdat het een soort plotselinge en onverwachte schok voor zijn lichaam veroorzaakte, had Manning helemaal geen spijt van zijn beslissing. "Ik heb een evenwicht gevonden tussen waanzin en inspiratie", was zijn commentaar, en hij voegde eraan toe dat deze ervaring hem leerde hoe gewichtsverlies vooral een mentale reis is.

"Veel mensen zouden hun lichaam moeten waarderen, zelfs als het niet perfect is - voegde hij eraan toe - in plaats van het te haten en het hun hele leven te verachten". Wat denk jij? Overdrijving of een moedig en nuttig experiment?

Advertisement