Dakloos maar met waardigheid: een man zorgt op straat voor zijn onderkomen als een echt thuis

Janine image
door Janine

26 Mei 2021

Dakloos maar met waardigheid: een man zorgt op straat voor zijn onderkomen als een echt thuis
Advertisement

Op straat leven is helemaal niet gemakkelijk en kan vaak aanleiding geven tot situaties van absolute verwaarlozing, waarin mensen met groot lijden verkeren. Toch zijn er mannen en vrouwen die elk vooroordeel in dit opzicht kunnen ontkennen, in armoede leven, maar er tegelijkertijd in slagen zichzelf te behelpen met waardigheid en decorum die bewondering wekken.

Net als de man over wie we je gaan vertellen, de hoofdrolspeler van een foto die in korte tijd de wereld rondging en iedereen in vervoering bracht met zijn nette en opgeruimde accommodatie, bijna vergelijkbaar met een echt “huis”, compleet met diverse decoraties en versieringen.

via Soy Chilango/Facebook

Advertisement
Soy Chilango/Facebook

Soy Chilango/Facebook

Wie zei dat dakloos synoniem is aan onwaardig? De man die in Mexico is vereeuwigd, staat klaar om elk vooroordeel over dit onderwerp te ontkennen. Hoe? Simpel: met zijn "huis" die allesbehalve vies en rommelig is. De beelden van de accommodatie onder een brug in de stad Aguascalientes gingen in korte tijd viraal en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Het zien van een dakloze man die in deze omstandigheden leeft, is zeker niet een scène die we elke dag zien. Een goed opgemaakt, schoon en opgeruimd bed, een vloerkleed en diverse nette en kleurrijke details. Niet de typische beschrijving van een persoon die op straat leeft, toch? Toch heeft de "huiseigenaar" zelfs de pyloon van de brug waaronder hij leeft en slaapt versierd met bloemmotieven.

Advertisement
Matthew Woitunski/Wikimedia - Not the actual photo

Matthew Woitunski/Wikimedia - Not the actual photo

We beweren uiteraard niet dat leven op straat acceptabel is of zonder risico's en verschillende problemen. Deze foto lijkt ons in feite nuttig om te begrijpen dat het, zelfs in een dergelijke toestand, bewonderenswaardig en nuttig is om de juiste trots en waardigheid te behouden, dingen die ook voor een ordelijke en schone huisvesting gelden.

Deze "slaapkamer" bewijst dat arm niet synoniem is met vuil. Daarom zijn er na de publicatie van de foto veel opmerkingen van bewondering en solidariteit met de Mexicaanse man. De wens voor hem is natuurlijk dat hij spoedig een beter onderkomen kan vinden dan dit, misschien in een echt huis, om te worden ingericht en verzorgd, net zoals hij doet met zijn hoekje op straat!

Advertisement