Ze vindt oude trouwfoto's in een tweedehands meubel: vrouw zoekt de eigenaren

Janine image
door Janine

29 Januari 2022

Ze vindt oude trouwfoto's in een tweedehands meubel: vrouw zoekt de eigenaren
Advertisement

Wat gebeurt er als je tweedehands spullen koopt? Waarschijnlijk is de meest voorkomende zorg dat spullen intact en in goede staat worden ontvangen, maar het is moeilijk om oude herinneringen van anderen tegen te komen. Maar dat is wat er gebeurde met Stephanie Yau, een 30-jarige vrouw. De vrouw zei dat haar partner James een antiek meubel uit midden 1900 had gekocht op een Facebook-groep met gebruikte objecten. Ze hadden echter niet verwacht een oud fotorolletje te vinden.

via BBC

Advertisement
Stephanie Yau/Facebook

Stephanie Yau/Facebook

Dit waren echter niet zomaar foto's: in de la van een meubel vond het stel twee vellen fotonegatieven. De negatieven waren donker en oud, dus het was moeilijk te begrijpen wat ze uitbeeldden. Daarom gebruikten ze een applicatie, Filmory genaamd, om negatieven om te zetten in digitale foto's en vervolgens terug te gaan naar hoe ze er oorspronkelijk uit hadden moeten zien. De digitale beelden toonden een soort trouwfotoreportage, met een stel in formele kleding. Stephanie publiceerde de afbeeldingen vervolgens op Facebook, in de hoop de eigenaren te kunnen traceren, misschien via mond-tot-mondreclame.

Advertisement
Stephanie Yau/Facebook

Stephanie Yau/Facebook

De vrouw schreef: “Ik wilde de kracht van sociale media voor iets goeds gebruiken! Best vreemd: we kochten onlangs een meubel van een halve eeuw geleden van Facebook Marketplace van iemand die op Heaton Moor in Stockport woonde. De verkoper vertelde me ​​dat hij het meubelstuk oorspronkelijk in een winkel die opheffingsuitverkoop hield in Gloucester heeft gekocht. Terwijl mijn vriend het schoonmaakte, vond hij deze negatieven achter een van de lades. Ik gebruikte een app om ze te scannen en te ontwikkelen en ontdekte iemands prachtige trouwfoto's. Ik denk dat het uit de jaren ’80 is vanwege de stijl van de jurk! Het is waarschijnlijk een kleine kans, maar ik dacht dat het geweldig zou zijn om te zien of iemand deze mensen herkent en ze mogelijk naar hen zou kunnen sturen? Ik vond het een leuke duik in het verleden en ik weet zeker dat de persoon/zijn familie ze graag zou willen zien, want ik vraag me af of ze ze ooit hebben ontwikkeld. Het proberen waard!"

Stephanie Yau/Facebook

Stephanie Yau/Facebook

Door het te delen wist het stel de eigenaren op te sporen: een gebruiker stuurde Stephanie een bericht waarin stond dat hij de schoonzoon was van het stel dat op de foto's te zien is. Hij vertelde haar ook dat de foto's in 1987 in Engeland zijn genomen. Het nieuws werd zelfs op het journaal uitgezonden en er werd ontdekt dat het tijdens het huwelijk geportretteerde paar nog steeds gelukkig getrouwd is en volwassen kinderen heeft. Stephanie is blij de eigenaren te hebben gevonden en besluit haar verhaal door het ongelooflijke potentieel van sociale media te ondersteunen: een verhaal van herinneringen, delen en blijvende liefde.

Advertisement