Een Siberische Rivier Kleurt Rood, De Oorzaak Is Iedereen Duidelijk, Maar De Directie Ontkent - Curioctopus.nl
x
Een Siberische Rivier Kleurt Rood, De…
Van Deze 19 Beroepsontspanners Word Je Jaloers Ga Je Met Kinderen Naar Een Drukke Plek? Met Deze Truc Kan Je Vervelende Situaties Voorkomen

Een Siberische Rivier Kleurt Rood, De Oorzaak Is Iedereen Duidelijk, Maar De Directie Ontkent

07 Oktober 2016 • Door Skip
18.369
Advertisement

De vervuiling van het milieu kan op verkapte wijze door blijven gaan. Water en grond raken vervuild zonder zichtbare sporen, maar soms kunnen deze verschrikkelijke praktijken veranderen in natuurrampen die niet meer te negeren zijn. In het Centraal-Noorden van Siberië ligt de stad Norilsk, een van de meest vervuilde steden ter wereld. Het is op deze plek waar de Daldykan-rivier onlangs rood begon te kleuren...  

Foto's: Siberian Times

Ook al hebben de inwoners weinig twijfels over de oorzaak van het plots rood kleuren, de leiders van het onderzoek wilden zich niet uitlaten over de recente gebeurtenissen.

foto: Instagram

Het is bij iedereen echter bekend dat de talloze mineraalbronnen, die terug te leiden zijn naar de bodem, van Norilsk de standplaats van vele bedrijven heeft gemaakt die het terrein tergen en het milieu zwaar vervuilen.

Advertisement

Behalve het astmaprobleem waar lokale inwoners aan lijden, is nu de rivier compleet rood geworden. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de hoge concentratie van nikkel die als afvalstof bij de Nadezhda Metallurgical Plant vandaan komt.

De woordvoerder van het bedrijf heeft aangegeven dat er op dit moment geen bewijs is dat het afvoersysteem van industriële afvalstoffen niet correct werkt. De onderzoeken zullen hoe dan ook doorgaan om met zekerheid vast te kunnen stellen wat de oorzaak van de zoveelste milieuramp is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt