Een Lerares Gebruikt Twee Appels Als Fantastisch Voorbeeld Om Pesten Tegen Te Gaan

door Skip

27 December 2016

Een Lerares Gebruikt Twee Appels Als Fantastisch Voorbeeld Om Pesten Tegen Te Gaan
Advertisement

Een lerares stond voor de klas en haalde twee appels tevoorschijn. Ze pakt er een en liet hem op de grond vallen. Ze zei tegen de kinderen hoe vies zij de appel vond! Ze liet hem rondgaan in de kring hetzelfde te doen en tegen de appel dingen te zeggen als "ik weet niet waarom jij bestaat..."

Ze pakte de tweede appel en zei aardige dingen ertegen, exact het tegenovergestelde van wat de andere appel te horen kreeg. Nadat deze appel de kring was rondgegaan, sneed de lerares de beide appels in tweeën...

© Relax Kids Tamworth / Facebook

© Relax Kids Tamworth / Facebook

De appel waar ze aardig tegen waren smaakte lekker en was ook eetbaar, terwijl de appel die een slechte behandeling kreeg duidelijk was bedorven. Dus als schelden pijn doet of als iemand wordt geraakt door de lelijke dingen we zeggen, vindt er een verandering plaats. Hij of zij keert in zichzelf en is niet meer zijn oorspronkelijke levendige zelf. Wanneer kinderen worden gepest, zich minder voelen dan anderen, en ook al is het niet duidelijk te zien aan de buitenkant, (de appels zagen er hetzelfde uit aan de buitenkant toen de juf hen doormidden sneed), moet je op je woorden letten en pesters niet aanmoedigen!

Advertisement