Er Zijn Romeinse Munten Gevonden In De Ruïnes Van Een Japans Kasteel. Onderzoekers Zijn Stomverbaasd

door Skip

26 December 2016

Er Zijn Romeinse Munten Gevonden In De Ruïnes Van Een Japans Kasteel. Onderzoekers Zijn Stomverbaasd
Advertisement

Archeologen die bezig waren met de opgravingen onder het kasteel Katsuren op het eiland Okinawa hebben een ontdekking gedaan waarvan ze helemaal ondersteboven waren.

In de grond zijn namelijk munten gevonden die behoorlijk waren aangetast door de tand des tijds. Eerst dachten ze dat het om vervalste munten ging, maar röntgenonderzoek wijst uit dat er op deze munten het gezicht van keizer Constantijn I stond afgebeeld.

Toen de opgravingen begonnen in 2013 zijn er nog zes andere munten gevonden die allemaal uit de tijd van het Ottomaanse Rijk kwamen (17e eeuw). De recent gevonden munten zijn echter in 400 v. Chr. geslagen en leiden tot ingewikkeldere vraagstukken.

via cnn.com

popularmechanics

popularmechanics

Onderzoekers uit de stad Uruma hebben de vondst publiekelijk bekend gemaakt waarbij ze ook zeiden dat het heel moeilijk is om tot een plausibele en concrete verklaring te komen.

Het Katsurenkasteel stond er ook om bekend een handelsknooppunt te zijn voor het handelsverkeer tussen China en de andere gebieden in Azië, maar connecties met Europese volkeren zijn echter nooit geopperd of gedocumenteerd. 

Advertisement
popularmechanics

popularmechanics

De vondst zorgt er niet voor dat de scepsis afneemt bij expert Masaki Yokou die het onwaarschijnlijk acht dat de handelaren van het kasteel in direct contact stonden met Europa. De meest plausibele verklaring is dat de munten zijn overgegaan van de een op de ander en zo duizenden kilometers hebben afgelegd om vervolgens onder het kasteel te eindigen.

Er Zijn Romeinse Munten Gevonden In De Ruïnes Van Een Japans Kasteel. Onderzoekers Zijn Stomverbaasd - 3
Advertisement