De grote piramide van gizeh verzamelt elektromagnetische energie in zijn kamers - Curioctopus.nl
x
De grote piramide van gizeh verzamelt…
Vleeswaren staan officieel op de lijst van kankerverwekkende stoffen, naast asbest en roken 7 wereldwonderen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van gehoord hebt

De grote piramide van gizeh verzamelt elektromagnetische energie in zijn kamers

09 Augustus 2018 • Door Skip
5.210
Advertisement

Volgens enkele onderzoekstheorieën kan de Piramide van Gizeh elektromagnetische energie kunnen kanaliseren in zijn kamers. Een internationaal onderzoeksteam heeft deze theorie naar voren geschoven. Het onderzoek is gepubliceerd in een populair wetenschappelijk tijdschrift, maar hoe kan het toch dat die Oude Egyptenaren kennis konden hebben over dit eigenaardige effect?

De Grote Piramide van Gizeh zou mogelijk kunnen werken als een soort batterij die elektrische energie verzamelt. Het gaat nu eens een keertje niet over vergezochte theorieën over UFO's, aliens of soortgelijke aan Egypte verwante zaken, dit is echt wat er uit de onderzoeken van een internationaal onderzoeksteam blijkt. Volgens de onderzoekers zou er zich elektromagnetische energie kunnen ophopen in de kamers van de piramide vanwege een toevalligheid in de constructie van de piramide.

Elektromagnetische energie is heel belangrijk in het dagelijks leven. En al hebben we het misschien niet door komen we op talloze en verschillende manieren in contact met deze vorm van energie. Zonlicht bijvoorbeeld is een soort elektromagnetische golf, net als de microgolven in de magnetron of draadloze netwerken.

Om te testen hoe de piramide zich gedraagt met deze golven, hebben de experts verschillende theorieën moeten bedenken over hoe de golven in elkaar zitten, hoe ze zich verspreiden daarbinnen. Daarna is er een model gemaakt van de piramide en de bijbehorende elektromagnetische respons. Zo konden de wetenschappers controleren dat de verspreide energie zich ophoopte in de kamers onderin de piramide.

Ondanks dat er talloze theorieën bestaan over de indeling en de oriëntatie van de piramiden, lijken bovengenoemde eigenschappen toevallig te zijn en lijkt het niet met opzet te zijn gedaan.

Door dit onderzoek zouden er veel ontdekkingen of technologische toepassingen mogelijk zijn binnen de nanotechnologie. Natuurkundige Polina Kapitainova, werkzaam bij de ITMO University zegt dat deze ontdekking best wel praktische toepassingen zou kunnen hebben. Door materiaal te gebruiken met geschikte elektromagnetische eigenschappen, zouden er piramide-achtige nanodeeltjes kunnen worden gemaakt die te gebruiken zijn in nanosensoren en zonnecellen.

Deze nieuwste ontdekking waar onderzoekers mee komen is het zoveelste bewijs hoe mysterieus het Egyptische volk is!

Bronnen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt