10 Bijzonderheden Over Walt Disney Die Je Anders Naar Zijn Wereld Laten Kijken

door Skip

30 December 2016

10 Bijzonderheden Over Walt Disney Die Je Anders Naar Zijn Wereld Laten Kijken
Advertisement

Praten we over het Disney-universum dan zien we ook vaak flitsen van onze jeugd voorbijkomen waar we de tekenfilms keken die een stempel op de filmgeschiedenis hebben gedrukt. Het erfgoed van deze films hebben veel indruk op ons gemaakt, of niet zoveel, maar het valt niet te ontkennen dat Walt Disney als geen ander heeft geprobeerd om in het hoofd van kinderen te kruipen en hun fantasie te begrijpen. In dit artikel gaan we het hebben over legendes, feiten en eigenaardigheden die niet iedereen kent en die mogelijk je anders gaan laten kijken naar deze man en zijn nalatenschap.

via news.com.au

Advertisement

1. De legende van suïcidale knaagdieren

1. De legende van suïcidale knaagdieren

In een documentaire getiteld 'White Wilderness' die werd geproduceerd door Walt Disney Company in 1958, werd er de massale zelfmoord van lemmings in beeld gebracht, daar leek het op tenminste. Lemmings zijn kleine knaagdieren die op de Noordpool leven. Eigenlijk waren deze scenes geïmproviseerd door de reggiseur en hadden niets te maken met het echte gedrag van deze dieren. en dan te denken dat deze film een Oscar voor de beste documentaire kreeg...

Advertisement

2. Verboden dood te gaan in Disneyland

2. Verboden dood te gaan in Disneyland

Dit is een broodjeaapverhaal dat afkomstig is uit Anaheim (California), en is gebaseerd op een uitspraak van een arts. Nadat een bezoeker zichzelf van het leven had beroofd in 1922, dacht men dat er een wet bestond die het verbood om mensen dood te verklaren op het terrein van het beroemde pretpark. Dit is echter wel gebeurd en niet zo'n klein beetje ook.

3. Chinese kinderarbeid

3. Chinese kinderarbeid

edfromct.files

Het is al vaak voorgekomen dat een commissie die toeziet op arbeidsomstandigheden het bedrijf Disney ervan hebben beschuldigd Chinese arbeiders in te zetten en hen gedwongen onmenselijke uren te laten draaien, en in sommige gevallen zelfs ook dat ze gebruik hebben gemaakt van minderjarigen voor de productie van speelgoed met het Disneylogo erop.

4. As laten uitstrooien over Disneyland

4. As laten uitstrooien over Disneyland

wikimedia

Ook al is dit ten strengste verboden volgens de regels, mensen worden vaak gezien terwijl ze de as van hun dierbaren uitstrooien ergens in het pretpark, in het bijzonder wanneer ze in de waterattractie van de Pirates of the Carribbean zitten... 

5. Op te volgen instructies na zijn dood

5. Op te volgen instructies na zijn dood

Er doen twee legendes de ronde rondom het persoon Walt Disney. Volgens de eerste zou het zo zijn dat hij een film zou op hebben genomen die zijn werknemers te zien zouden krijgen na zijn dood. Daarin legde hij dan uit welk beleid er de komende vijf jaar gevoerd zou moeten gaan worden. De tweede legende verhaalt dat zijn lichaam zou zijn ingevroren (lees: ondergedompeld in stikstof van circa 197 C° onder nul) en in de buurt van het kasteel van Assepoester zou liggen dat staat in een van de themaparken in de staat Florida: The Magic Kingdom in Orlando. Hoe fascinerend ook, we kunnen echter wel met zekerheid zeggen dat van de tweede legende niets waar is. Disney werd namelijk gecremeerd en dit type van cryogenese (invriezen) pas een maand na zijn dood voor het eerst werd uitgeprobeerd.

Advertisement

6. Het spook in het Spookhuis

6. Het spook in het Spookhuis

Alleen al door de naam van de attractie is het mogelijk dat er misschien een spook huist. Het verhaal gaat dat een van de medewerkers van het pretpark een hartaanval heeft gehad terwijl hij bezig was met onderhoud plegen aan de lift van de attractie (platform D) en dat vanaf dat moment zijn geest in de toren rondwaart.

7. Het dodelijke Haunted Mansion.

7. Het dodelijke Haunted Mansion.

De bekende dark ride attractie van de Disneyparken ging voor het eerst open in augustus 1969. Het zou zo eng zijn geweest dat een van de eersten die erin ging door angst zou zijn overleden. We weten niet zeker of dit klopt, maar we weten wel dat de ongelukken die het meest voorkomen in dit soort attracties op een bordje staan voor de ingang van een spookhuis van Disney. Als je het dus aan je hart hebt, astma hebt of epilepsie dan wordt instappen afgeraden. 

Advertisement

8. Was hij lid van de Illuminati?

8. Was hij lid van de Illuminati?

Misschien heb je dit al wel vaker gehoord en veel mensen denken dat de goedaardige Walt Disney mogelijk tot de sekte van de Illuminatie behoorde en dat hij het leuk vond om talloze verborgen seksuele grappen in zijn films te verwerken.

9. Aantijgingen van racisme en antisemitisme.

9. Aantijgingen van racisme en antisemitisme.

Walt Disney is een sexist, racist en antisemitist genoemd door verschillende figuren uit de showbizz, waaronder ook actrice Meryl Streep en niemand minder dan zijn achternichtje Abigail. Er zijn veel films waar racistische verwijzingen met negatieve betekenis (de Arabische Wereld in Aladdin) de indianen in Peter Pan en de allereerste Mickey Mouse tekenfilms enzovoort.  

Advertisement

10. Geen vrouwen in de Walt Disney Studios.

10. Geen vrouwen in de Walt Disney Studios.

Verder werden er in de beginjaren geen vrouwen aangenomen omdat "het voorbereidende werk voor tekenfilms op het grote scherm helemaal wordt gedaan door jonge mannen". Dit (en nog meer) staat er in de brief aan het adres van Mary V. Ford, een ambitieuze tekenares die in 1938 graag voor Disney wilde werken.

Advertisement