In het magische kasteel van Assepoester zit een themasuite verstopt om bij weg te dromen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In het magische kasteel van Assepoester…
Deze 8 gewoontes helpen chinese vrouwen jong te blijven Foto's van Tianducheng: deze stad is een exacte kopie van Parijs en de gelijkenis is treffend

In het magische kasteel van Assepoester zit een themasuite verstopt om bij weg te dromen

Door Skip Tromp de Haas
2.165
Advertisement

Het succes van het Walt Disneyresort in Orlando (Florida) is niet te stoppen (het blijft het meest bezochte oord ter wereld), zowel onder gewone bezoekers niet als onder de mensen die het zich kunnen permitteren om te kunnen overnachten in een van de meest exclusieve en luxueuze suites die zijn gebouwd in de verschillende delen van dit attractiepark.
Een van de meest gedroomde suites is toch wel de Assepoestersuite, in een van de torens van het kasteel dat het beroemdste meisje in het Disneyuniversum als thema heeft. Het was een kamer die was bedoeld voor Walt en zijn gezin, maar pas werd voltooid na zijn dood.

In het attractiepark Magic Kingdom (Magisch Koninkrijk) in Orlando staat het indrukwekkende kasteel van Assepoester

In de vroege jaren zestig begon Walt Disney, de belangrijkste cineast in wereld van animatiefilms, te werken aan wat hij noemde "Experimenteel Prototype van de Gemeenschap van de Toekomst" (EPCOT), een soort utopische wereld waarmee hij probeerde een voorstelling te maken van hoe de toekomst eruit zou gaan zien. Helaas kon hij het project niet afmaken omdat hij kwam te overlijden in 1966. Het was zijn broer Roy die zijn droom oppakte en er in 1971 in slaagde de deuren van het Magisch Koninkrijk te openen waarvan het Assepoesterkasteel het symbool is geworden.

Lange tijd werd de kamer die door Walt Disney en zijn gezin had moeten onderbrengen, gebruikt als telefooncentrale van het attractiepark.

In 2005 kondigde het Walt Disney Company echter aan dat ze zouden starten met de renovatie, en dat het een luxe suite zou gaan worden die tot in de fijnste details ingericht, natuurlijk in de stijl van Assepoester!
Zoals je misschien wel doorhebt is het architecten en designers gelukt om een plek te maken die qua magie echt Disneywaardig is.

Advertisement

In de kamer is er ruimte voor maximaal zes personen: dit is bijvoorbeeld de slaapkamer.

Open haard, baldakijnen, verfijnde details, gebrandschilderde ramen en overal hout met warme tinten...

Advertisement

Hier heb je een idee van de badkamer:

Advertisement

De stijl en het oog voor details maakt van deze kamer voor velen een reisbestemming

Tussen 1 oktober 2006 en 31 december 2008 werd het Disney's Jaar van Miljoenen Dromen gehouden (Year of a Million Dreams) gehouden, een reeks evenementen die in alle attractieparken met Disneythema werd georganiseerd waar er verschillende prijzen worden uitgereikt: een van deze prijzen was om een overnachting te winnen in de Assepoestersuite.

Jammer genoeg is het, anders dan bij de andere suites, niet mogelijk om de Assepoestersuite te boeken.

Zo nu en dan wordt de suite geopend voor het publiek, maar het verhaal gaat dat zelfs enkele tienduizenden dollars niet genoeg is om te mogen slapen binnen de muren van dit droomachtige vertrek. 

Foto: Pixabay/Disney

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt