Deze Ghanese leraar heeft tot in de perfectie een Word-document nagemaakt voor zijn leerlingen

door Skip

20 Maart 2018

Deze Ghanese leraar heeft tot in de perfectie een Word-document nagemaakt voor zijn leerlingen
Advertisement

Informatica is het studievak van de toekomst en dat weet deze Ghanese leraar maar al te goed. Docent Owura Kwadwo Hottish uit Kumasi, die lesgeeft op een plattelandse school, is het onderwerp van gesprek geworden nadat hij op de foto was gezet toen hij op het bord een Word-document uitschreef.
De school beschikt niet over de financiële middelen om echte pc's aan te schaffen, maar daar liet Owura zich niet door tegenhouden toen hij zijn leerlingen hielp bekend te raken met een hulpmiddel dat zij op een dag misschien moeten gebruiken op hun werk.

Advertisement

Een ICT-les met kleurkrijtjes

Een ICT-les met kleurkrijtjes

Owura Kwadwo Hottish/Facebook

Leraar Kwadwo doet zijn werk graag en denkt dat iets nuttigs proberen te doen voor zijn leerlingen die op scholen in het platteland komen, waar ze niet beschikken over moderne studiemiddelen, veel belangrijker is dan te klagen en niets te zitten doen.
Dankzij de gedetailleerde tekening die hij op het bord heeft gemaakt, hoopt hij dat op een dag, wanneer zij achter de computer zitten, deze kinderen de verschillende icoontjes kunnen herkennen en al een idee hebben hoe ze programma's als Microsoft Word kunnen gebruiken.

Advertisement
Owura Kwadwo Hottish/Facebook

Owura Kwadwo Hottish/Facebook

Doordat het bericht zo enorm vaak werd gedeeld en is geplaatst op Facebook, hebben veel mensen aangeboden om donaties te doen of computers te schenken waarmee leerlingen de kans zouden kunnen krijgen om direct ermee te kunnen oefenen.

Steeds vaker wordt het werk van leraren, dat zo belangrijk is voor de maatschappij van morgen waar we in leven, niet vaak gezien. Veel van deze beroepsmensen, degenen die passie hebben voor hun vak, bij hen ontbreekt het niet aan de vindingrijkheid om zelf hun leerlingen iets positiefs mee te geven aan de leerlingen voor hun leven. Ook betalen ze vaak uit eigen zak het materiaal dat het verschil kan maken en doen ze moeite. Owura Kwadwo is zeker een van deze mensen, en met zijn inzet is hij al dingen aan het veranderen, tenminste in die verre wereld Ghana.

Advertisement