4 Verschrikkelijke Praktijken Die Vrouwen In De Wereld Moeten Verduren - Curioctopus.nl
x
4 Verschrikkelijke Praktijken Die Vrouwen…
Zo Kan Je De Lichaamstaal Van Iedereen Lezen Met Wie Je Te Maken Hebt Laat Je Inspireren Door 12 Kleine Tattoo's Die Een Grote Betekenis Hebben

4 Verschrikkelijke Praktijken Die Vrouwen In De Wereld Moeten Verduren

13 Oktober 2016 • Door Skip
24.089
Advertisement

Er is tegenwoordig meer respect voor vrouwen dan vroeger het geval was, maar er zijn jammer genoeg nog plekken in de wereld waar het vrouwelijke geslacht nog steeds onderdrukt wordt en vrouwen afschuwelijke onrechtvaardigheden moeten ondergaan.

Alleen al het feit dat je een vrouw bent maakt dat je vanaf zeer jonge leeftijd slachtoffer wordt van keuzes die je ouders maken die op hun beurt weer slachtoffer zijn door hersenloos rituelen uit te voeren. Tradities die leiden tot een isolement en geestelijke en fysieke pijnen. Laten we nou die vier barbaarse praktijken bekijken die nog steeds niet permanent zijn afgeschaft...

1. Gedwongen eten

In Mauritanië, gelegen in het noordoosten van het Afrikaanse continent wordt overgewicht bij vrouwen als een waar teken van schoonheid beschouwd. Als ze de leeftijd krijgen om te trouwen, en het zijn dan vaak nog gewoon meisjes, worden gedwongen eten naar binnen te schrokken, zoals bijvoorbeeld kamelenmelk waarmee je meer dan 16 duizend calorieën per dag binnenkrijgt!
In India gebeurt echter het tegenovergestelde. Bij sommige religies wordt ervan uitgegaan dat langdurig vasten een voorspoedige werking op de hele familie heeft. Degene die daar de prijs voor betalen zijn juist de meisjes zelf. Onlangs stierf de 13-jarige Aradhana nadat ze een vastentijd van 68 dagen moest doorlopen zoals de Jaïnistische wet dat voorschrijft. 

Advertisement

2. Afzondering tijdens dagen van ongesteldheid

foto: 2earfuls

In Nepal vinden ze dat de vrouw niet puur is tijdens haar periode van ongesteldheid en moet ze daarom gedwongen een soort isolament leven waarbij ze niet samen mag eten met haar eigen gezin, een tempel binnengaan of etenswaren aanraken.

foto: 2earfuls

Daar komt nog bovenop dat tijdens de dagen dat ze menstrueert, niet eens in de spiegel mag kijken en haar haren kammen. Ze mag niet thuis slapen, maar naast de beesten in de stal. Jonge vrouwen wordt het zelfs verboden om naar school te gaan. Dit heeft tot gevolg dat veel meisjes stoppen met leren.

3. Geslachtsverminking

foto: 2earfuls

De meest barbaarse praktijk die vrouwen, of beter gezegd meisjes, moeten ondergaan is de geslachtsmutilatie. In slechts 15 minuten is het leven van een onschuldig meisje dat vertrouwen heeft in de wereld verdwijnen wanneer ze een afgrijselijke pijn verdragen moet, terwijl ze haar geslachtsdelen wegnemen, met instrumenten nog wel die niet aan de hygiëne-eisen voldoen.

Terwijl de gezinnen en families het feest vieren wat voor hen betekent dat hun dochter een vrouw wordt, ligt zij te kermen van de pijn, dat van pijn kan veranderen in bloedingen en ook de dood tot gevolgen kan hebben en ernstige infecties. Iets wat vaak genoeg gebeurt. Ook al is het op en top een schending van mensenrechten, de statistieken wijzen erop dat minstens 137 miljoen vrouwen zijn verminkt.

Advertisement

4. Kinderhuwelijken

Volgens de bevindingen van UNICEF zijn er 700 miljoen kinderen die werden verplicht te trouwen ondanks dat ze minderjarig waren. Meer dan een derde kreeg een man toen zijn jonger dan 15 jaar oud waren.

Deze kinderhuwelijken zijn gemeengoed over de hele wereld, vooral in Yemen, Guatemala, Nepal en Ethiopië. Veel van deze kinderbruidjes worden moeder al op heel jonge leeftijd en zijn dus niet in staat om voor zichzelf te zorgen, waarbij ze vaak worden mishandeld door hun man die hen zien als middel om hun behoeftes te bevredigen.

Tags: VrouwenCultureel
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt