Een team van uitsluitend vrouwelijke piloten in het land waar vrouwen niet mogen rijden

door Skip

26 Maart 2018

Een team van uitsluitend vrouwelijke piloten in het land waar vrouwen niet mogen rijden
Advertisement

Ondanks dat er in veel landen in de wereld wordt gewerkt voor gelijkheid tussen de seksen, is het in veel andere landen duidelijk dat ze vinden dat vrouwen geen werk kunnen doen of taken kunnen verrichten die strikt aan mannen toebehoren. Dat gebeurde in Saoedi-Arabië waar het vrouwen verboden werd om bijvoorbeeld te rijden.

Maar dit verhaal gaat over drie fantastische vrouwen die zich niet aan de regels wilden houden en riskeerden te worden opgepakt, maar veel meer hebben gedaan en hebben laten zien hoe onzinnig het is om een vrouw te verbieden auto te rijden. Zij kan namelijk toch wel zonder auto, ze kan vliegen!

Advertisement
Royal Brunei Air/Instagram

Royal Brunei Air/Instagram

Dit zijn drie vrouwen uit Brunei, een land in Zuidoost-Azië, drie vrouwen die genoegen hebben genomen met met autorijden en meteen pilotes zijn geworden! Maak kennis met gezagvoerder Sharifah Czarena Surainy Syed Hashim, en eerste officieren Dk Nadiah Pg Khashiem en Sariana Nordin.

Advertisement
Royal Brunei Air/Instagram

Royal Brunei Air/Instagram

De drie vrouwen, die deel uitmaken van een team dat geheel uit vrouwen bestaat, werken voor de luchtvaartmaatschappij Royal Brunei Airlines, en zijn trots aan het roer te staan van de Boeing 787 Dreamliner. Hun eerste landig was er een om niet te vergeten en werd bovendien in Saoedi-Arabië uitgevoerd in 2016, na de landing van een vlucht die begon in Brunei en eindigde in Djedda.

De landing ging niet alleen de geschiedenisboeken in omdat deze plaatsvond op de dag dat Brunei zijn onafhankelijkheid viert, maar vooral ook omdat Saoedi-Arabië erbij betrokken was, een land waar vrouwen nog geen auto mogen rijden.

"Als je piloot bent dan denken mensen gelijk dat alleen mannen dit werk kunnen doen. Als vrouw, als vrouw die uit Brunei komt, is het echt een hele belangrijke mijlpaal. Op deze manier kun je laten zien aan de nieuwe generaties en vooral aan vrouwen, dat alles wat je wilt worden, je worden kan" zo vertelde gezagvoerder  Sharifa Czarena Surainy in 2012 in een interview met de Brunei Times.

Mijlpalen zoals deze, die door het geheel vrouwelijke team zijn gehaald, zijn een impuls voor de wereld om plaatsen te veroveren waarop eerst nog niet werd gehoopt. Eindelijk, aan het einde van 2017, heeft Saoedi-Arabië besloten een stap vooruit te zetten, prins Mohammed Bin Salman heeft ook enkele sociale hervormingen doorgevoerd en schafte het verbod af dat vrouwen niet mochten rijden.

Wanneer vrouwen elkaar steunen, dan kunnen er echt ongelofelijke dingen gebeuren!

Advertisement