Deze machine kan meer dan drieduizend liter water per dag halen... uit de lucht - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze machine kan meer dan drieduizend…
5 producten van plantaardige oorsprong die enorm veel eiwitten bevatten Scheld je veel, slaap je weinig en ben je rommelig? Volgens Wetenschappers heeft dat het volgende te betekenen

Deze machine kan meer dan drieduizend liter water per dag halen... uit de lucht

Door Skip Tromp de Haas
4.471
Advertisement

Alles begint bij een idee van het Israelische bedrijf Water-Gen dat een machine heeft gemaakt die zo goed mogelijk kan profiteren van natuurlijke grondstoffen.

Op eenvoudige en efficiënte wijze kan deze uitvinding luchtcondensatie "kweken" en er op magische wijze drinkwater van maken! Wanneer de temperaturen langzaam omhoog kruipen genereert dit ding water ongeacht de hoeveelheid vocht die in de lucht zit. Stel je eens voor hoe handig dit kan zijn in Afrikaanse landen en in Zuidoost-Azië.

Met een set 'plastic bladeren' wordt de lucht gekanaliseerd in verschillende richtingen en komt dan in een watergenerator terecht die er drinkbaar water van maakt.

De machine is verkrijgbaar in drie groottes en er is bij alle drie elektriciteit nodig om ze te laten werken.

Advertisement

Hij kan tot wel 3,052 liter drinkwater per dag produceren bij 80°C en 60% luchtvochtigheid.

De kosten? Die komen neer op minder dan 10 cent per gallon (=3,7 liter), een droom voor mensen die in droge en vochtige klimaten leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt