Futuristische capsules geïnstalleerd in een Duitse stad om daklozen op te vangen - Curioctopus.nl
x
Futuristische capsules geïnstalleerd…
Perspectiefmagie: 20 foto's genomen vanuit ongebruikelijke hoeken die eruitzien als scènes uit een andere wereld Een prothese reconstrueert perfect de beschadigde snavel van de papegaai en hij pronkt er dankbaar mee

Futuristische capsules geïnstalleerd in een Duitse stad om daklozen op te vangen

26 Januari 2021 • Door Janine
2.222
Advertisement

Een warm bed is het meest voldoening gevende wat je maar kunt wensen, maar schuilen onder de lakens - vooral als het buiten koud is - is een geluk dat niet iedereen heeft. Om deze reden zijn in de stad Ulm, in Duitsland, capsules, bekend als "Ulmer Nest", geïnstalleerd om daklozen op te vangen tijdens de koudere maanden. Het project is ontstaan ​​uit twee jonge bedrijven uit Ulm, Bootschaft en Resistance and Sons, en IT-specialist Florian Geiselhart.

via: Ulmer Nest

De futuristisch ogende units, gemaakt van hout en staal, zijn geplaatst nabij parken en andere gebieden. Maar riskeren ze, aangezien ze buiten staan, niet dat het toch koud is? Nee, want de bedden zijn voorzien van thermische isolatie die kan beschermen tegen wind, kou en vochtigheid, en hun grootte is ook geschikt voor twee personen.

De capsules zijn voorzien van zonnepanelen en sensoren die elke openings- en sluitbeweging detecteren. Er zijn echter verdere verbeteringen gepland om de energiebesparing te optimaliseren. Elke unit is ook verbonden met een radionetwerk waarmee de bewoners kunnen communiceren zonder verbinding te hoeven maken met mobiele netwerken.

Advertisement

De Ulmer Nest is ongetwijfeld een tijdelijke oplossing voor een groot probleem, maar de hoop is dat met een beetje hulp iets groters kan ontstaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt