Deze gigantische kikker is een hit op internet: mensen hebben zich afgevraagd of hij echt is

Janine image
door Janine

08 Februari 2021

Deze gigantische kikker is een hit op internet: mensen hebben zich afgevraagd of hij echt is
Advertisement

Onder de meest merkwaardige dieren die de prachtige natuur van onze planeet bevolken, zijn er zeker kikkers. Niet alleen omdat het amfibische wezens zijn, die zowel in als uit het water perfect op hun gemak kunnen zijn, maar ook omdat hun kenmerken soms zo uniek en ongelooflijk zijn dat ze ons bijna doen denken dat ze wezens zijn uit een vreemd “parallel universum”.

Het wezen waar we je over gaan vertellen is hiervan het perfecte voorbeeld: in korte tijd is dit dier een echte beroemdheid op internet geworden, ook al zijn er mensen geweest die zich afvroegen of het echt is en vooral, wat het is. Het zou een understatement zijn om het "kikker" te noemen, althans vanwege zijn grootte. Misschien een schildpad zonder schild? 

via The Dodo

Advertisement
Jodi Rowley/Twitter

Jodi Rowley/Twitter

Glad en rond lichaam, expressieve snuit en, laten we eerlijk zijn, een algemene indruk die bij velen een beetje onrust zou kunnen veroorzaken. Sinds dit vreemde wezen op internet werd "gepresenteerd", zijn er veel reacties geweest. Er zijn mensen die tot vrij fantasierijke conclusies zijn gekomen - zoals die van de schildpad -, degenen die twijfelden aan de authenticiteit ervan en degenen die in plaats daarvan besloten hebben wat licht te werpen door aan iedereen te vertellen dat het een soort kikker is die bekend staat als Glyphoglossus molossus. 

Advertisement
Jodi Rowley/Twitter

Jodi Rowley/Twitter

Het is een kikker uit de familie van de Microhylidae, bekend om zijn typisch "gezwollen" uiterlijk, geïmplementeerd om redenen van zelfverdediging. Door groter en dreigender te lijken, schrikt het alle bedreigingen af. Ondanks deze wetenschappelijke verklaring voor het uiterlijk van het ongelooflijke dier, was niet iedereen hiervan overtuigd en bleef men geloven dat het iets anders is. 

Jodi Rowley/Twitter

Jodi Rowley/Twitter

Jodi Rowley, bioloog en amfibie-expert, twijfelt echter niet: zij is het die op Twitter onthulde dat het een graafkikker is, oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië die bekend staat om zijn uitzonderlijke verdedigingsvaardigheden, zijn vermogen om ondergronds te graven en daar veel tijd verstopt door te brengen, wachtend op de regen. Het is natuurlijk een heel bijzonder wezen, alweer een fascinerend bewijs dat de natuur ons altijd weet te verbazen!

Advertisement