6 Mysterieuze Archeologische Vondsten Waarvan We Nog Niet Weten Waarvoor Ze Gebruikt Werden

door Skip

21 Januari 2017

6 Mysterieuze Archeologische Vondsten Waarvan We Nog Niet Weten Waarvoor Ze Gebruikt Werden
Advertisement

De geschiedenis van de mensheid beslaat een grote tijdperiode en wordt geprobeerd om te achterhalen hoe onze voorouders leefden en wat ze deden. Maar soms hebben zelfs de meest kundige archeologen vondsten in hun handen gehad waar ze niet van konden snappen waarvoor het werd gebruikt.

Voor jou dus een lijst van 6 ongelofelijke, buitengewone voorwerpen die archeologen hebben opgegraven uit de diepten der aarde, maar waar tegenwoordig nog geen antwoord is te geven waar ze vroeger voor werden gebruikt...

Advertisement

1. De gigantische ronde stenen in Costa Rica

1. De gigantische ronde stenen in Costa Rica

ucrazy

Deze stenen zijn niet alleen interessant vanwege hun perfecte ronde vorm, maar vooral ook vanwege het feit dat onderzoekers er nog steeds niet zijn achtergekomen waar de stenen toe dienden. Ze werden ontdekt in de jaren dertig door enkele arbeiders die de weg in de jungle vrijmaakten voor een bananenplantage. Volgens de plaatselijke legendes bevatten de stenen goud, maar toen een paar stenen werden opengemaakt met behulp van dynamiet kwam de bittere teleurstelling... ze waren leeg vanbinnen! Sommigen denken dat ze kunnen worden gebruikt als grensmarkeerders om gebieden van stammen van elkaar te scheiden.

Advertisement
ucrazy

ucrazy

2. De batterij van Baghdad

2. De batterij van Baghdad

kizaz

Het lijkt bijna wel alsof de inwoners van Mesopotamië ons had willen doorgeven hoe je elektriciteit kon opwekken, lang geleden voordat dat werd uitgevonden! Op een archeologische vindplaats niet ver van Baghdad werd er in de jaren dertig een aardewerken pot gevonden van 13 centimeter lang met een koperen cilinder aan de binnenkant en een ijzerdraad dat uit de opening stak. Het is zeer waarschijnlijk dat het om een rudimentaire batterij gaat die werd gebruikt om goud aan oppervlakten te laten hechten, maar waarom deze techniek zich niet heeft verspreid valt niet te verklaren door de onderzoekers...

3. Het Vojnitsj-manuscript

3. Het Vojnitsj-manuscript

paranormal-news

Dit boek wordt als het meest raadselachtige boek ter wereld beschouwd, want op dit manuscript staat geen auteur vermeld en is het opgesteld in een alfabet dat nog niet ontcijferd is. Het staat boordevol overklaarbare symbolen en vreemde illustraties en niemand is het nog gelukt om dat wat er op de pagina's staat, te begrijpen.

isi-2025

isi-2025

Advertisement

4. Gouden Incapoppetjes

4. Gouden Incapoppetjes

occpaleo

Deze mysterieuze beeldjes zijn opgegraven in Zuid-Afrika en lijken op een gevleugeld dier. Tegelijkertijd lijkt het ook een klein dingetje te zijn dat kan vliegen, maar dat is nauwelijks te geloven!

andreysklyarov

andreysklyarov

In 1996 maakten vliegtuigbouwers Algund Eeboom en Peter Belting trouwe replica's van deze beeldjes door ze gewoon groter te maken en ze te voorzien van apparaten en radiografische besturingselementen. Ze ontdekten dat die vreemde vogels van de grond konden komen en zelfs enkele manoeuvres uit konden voeren terwijl de apparaten uitstonden!

Advertisement

5. De geboorteschijf

5. De geboorteschijf

chuchotezvous

Op deze schijf lijkt het ontwikkelingsproces van een menselijke embryo te zijn weergegeven, maar het hoofdje van het kind is wel op een hele aparte manier afgebeeld. Niet alleen dat, de schijf is gemaakt van een zeer bestendig materiaal en tot nu toe is er nog niemand achter hoe het is gemaakt.

6. De machine van Anticitera

6. De machine van Anticitera

calculator888

De object is een van de oudste mechanismen die tot nu toe zijn teruggevonden, het is misschien wel de analoge 'computer' uit de geschiedenis! Na tientallen jaren onderzoek zijn historici tot de conclusie gekomen dat het stuk vernuft gebruikt werd om de positie van de maan en de zon aan te geven, alsook die van planeten in de ruimte om de maans- en zonsverduisteringen te kunnen voorspellen!

Advertisement
serebniti

serebniti

Advertisement