Finland Zal Het Eerste Land Zijn Ter Wereld Waar Schoolvakken Zullen Worden Afgeschaft… Waarom Doen Ze Dat?

door Skip

15 November 2016

Finland Zal Het Eerste Land Zijn Ter Wereld Waar Schoolvakken Zullen Worden Afgeschaft… Waarom Doen Ze Dat?
Advertisement

Het Finse onderwijssysteem is een van de beste ter wereld, ze staan dan ook altijd in de top tien! De overheid gaat ondanks deze positie toch gewoon het onderwijssysteem vernieuwen.

Finland is van plan om de standaard vakken uit het lespakket te verwijderen! De afzonderlijke vakken zoals wiskunde, literatuur, geschiedenis, topografie etc., zullen verdwijnen. Het land doet dit om een praktische en eenvoudige redenen, waar misschien andere landen ook over kunnen gaan nadenken...

via independent.co.uk

finland.fi

finland.fi

Marjo Kyllönen, hoofd van de Afdeling Onderwijs in Helsinki onderbouwt het afschaffen van schoolvakken als volgt: "Er zijn scholen die behoorlijk achterhaalde methodes gebruiken die geschikt waren voor de beginperiode van de 20ste eeuw, maar nu niet meer voldoen aan de behoeftes die er zijn in de 21ste eeuw."  

Advertisement
Graphic Stock

Graphic Stock

De leerlingen zullen dus zich niet richten op individuele vakken, zij gaan de te leren onderdelen en gebeurtenissen op "interdisciplinaire wijze" leren. Een voorbeeld: De Tweede Wereldoorlog wordt in een multiplechoicevorm gegoten waar de vragen inhaken op geschiedenis, geografie, en ook wiskunde."

Deze omslag gaat plaatsvinden onder leerlingen vanaf 16 jaar en wordt toegespitst zodat zij zelf kunnen kiezen wat zij precies willen leren. Er wordt hierbij rekening gehouden met wat zij later willen worden, en wat zij aankunnen. Zodoende kan er antwoord worden gegeven op de legitieme vraag: "Waarom moet ik dit leren?" Nu is het wachten totdat deze fantastische verandering zal worden doorgevoerd in 2020 

Advertisement